| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 590 kcal |
| Vet | 19 gr |
| waarvan verzadigd | 7 gr |
| Koolhydraten | 77 gr |
| waarvan suikers | 10 gr |
| Voedingsvezels | 12 gr |
| Eiwitten | 22 gr |
| Zout | 0.4 gr |
Curry met aubergine, winterpeen, garnalen en bloemkoolrijst van de Gezonde Dutchies

335gr groenten p.p.
Ingrediënten
| 1 aubergine |
| 1 winterpeen |
| 1 paprika |
| 2 1/2 el kurkuma kruiden zonder zout |
| 1/3 rode peper zonder zaden |
| 10 stelen koriander |
| 1 plakje gember (van ongeveer 4 cm) |
| 80 ml kokosmelk |
| 300 g knoflookgarnalen (diepvries) |
| 300 g bloemkoolrijst |
| 200 g zilvervliesrijst |
| 4 eieren |
| 1 klein blikje kikkererwten (uitlekgewicht 130 g) |
| 3 el olijfolie |
Bereidingswijze
Dit recept voor curry van de Gezonde Dutchies zit boordevol met groenten. Zo kom je met gemak aan je dagelijkse hoeveelheid!
1. Snijd koriander, paprika, aubergine, peen, rode peper, gember in kleine stukjes.
2. Gebruik kant-en-klare bloemkoolrijst of maak het zelf van een verse bloemkool in de keukenmachine.
3. Bak in 2 eetlepels olijfolie de groenten en de garnalen.
4. Als de garnalen gaar zijn voeg je de volgende ingrediënten toe: de kikkererwten, kokosmelk en kurkuma kruiden.
5. Kook de rijst volgens aanwijzing op de verpakking. Giet de rijst af.
6. Doe in een pan een eetlepel olijfolie en roerbak 3 minuten de bloemkoolrijst. Voeg de overige zilvervliesrijst er na 3 minuten bij en roer dit even goed om.
7. Bak 4 eitjes erbij en je maaltijd is klaar. Serveer het rijstmengsel met een eitje en currysaus.
Tips:
Van gember kun je elke avond een plakje afsnijden en in gekookt water drinken als thee.
Maak je de bloemkoolrijst zelf? 1 grote bloemkool zorgt voor 600 gram bloemkoolrijst, kies dus voor een mini bloemkool of vries 300 gram ongebakken bloemkool in.
Dit recept is onderdeel van weekmenu 2.
Let op: dit recept is voor twee volwassenen en twee kinderen. Pas de hoeveelheden iets aan voor vier volwassenen.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Auberginecurry met tomaat en kikkererwten
300gr groenten p.p.

Zoete aardappelcurry
230gr groenten p.p.

Groentecurry met linzen en geroosterde amandelen
250gr groenten p.p.








