Zaterdag: Curry met aubergine, winterpeen, garnalen en bloemkoolrijst van de Gezonde Dutchies

Ga naar:

Boodschappenlijst

1 aubergine
1 winterpeen
1 paprika
2 1/2 el kurkuma kruiden zonder zout
1/3 rode peper zonder zaden
10 stelen koriander
1 plakje gember (van ongeveer 4 cm)
80 ml kokosmelk
300 g knoflookgarnalen (diepvries)
300 g bloemkoolrijst
200 g zilvervliesrijst
4 eieren
1 klein blikje kikkererwten (uitlekgewicht 130 g)
3 el olijfolie

Bereidingswijze

Dit recept voor curry van de Gezonde Dutchies zit boordevol met groenten. Zo kom je met gemak aan je dagelijkse hoeveelheid! 

1. Snijd koriander, paprika, aubergine, peen, rode peper, gember in kleine stukjes. 
2. Gebruik kant-en-klare bloemkoolrijst of maak het zelf van een verse bloemkool in de keukenmachine. 
3. Bak in 2 eetlepels olijfolie de groenten en de garnalen. 
4. Als de garnalen gaar zijn voeg je de volgende ingrediënten toe: de kikkererwten, kokosmelk en kurkuma kruiden.
5. Kook de rijst volgens aanwijzing op de verpakking. Giet de rijst af. 
6. Doe in een pan een eetlepel olijfolie en roerbak 3 minuten de bloemkoolrijst. Voeg de overige zilvervliesrijst er na 3 minuten bij en roer dit even goed om. 
7. Bak 4 eitjes erbij en je maaltijd is klaar. Serveer het rijstmengsel met een eitje en currysaus. 

Tips:
Van gember kun je elke avond een plakje afsnijden en in gekookt water drinken als thee.

Maak je de bloemkoolrijst zelf? 1 grote bloemkool zorgt voor 600 gram bloemkoolrijst, kies dus voor een mini bloemkool of vries 300 gram ongebakken bloemkool in.

Dit recept is onderdeel van weekmenu 2

Let op: dit recept is voor twee volwassenen en twee kinderen. Pas de hoeveelheden iets aan voor vier volwassenen.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
590 kcal
Vet
19 gram
Eiwit
22 gram
Waarvan verzadigd
7 gram
Koolhydraten
77 gram
Vezels
12 gram
Waarvan suikers
10 gram
Zout
0.4 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten