Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Curry met aubergine, winterpeen, garnalen en bloemkoolrijst van de Gezonde Dutchies

Hoofdgerecht
20 - 30 min
Curry met aubergine, winterpeen, garnalen en bloemkoolrijst van de Gezonde Dutchies
Met seizoensproducten

335gr groenten p.p.

Ingrediënten

1 aubergine
1 winterpeen
1 paprika
2 1/2 el kurkuma kruiden zonder zout
1/3 rode peper zonder zaden
10 stelen koriander
1 plakje gember (van ongeveer 4 cm)
80 ml kokosmelk
300 g knoflookgarnalen (diepvries)
300 g bloemkoolrijst
200 g zilvervliesrijst
4 eieren
1 klein blikje kikkererwten (uitlekgewicht 130 g)
3 el olijfolie

Bereidingswijze

Dit recept voor curry van de Gezonde Dutchies zit boordevol met groenten. Zo kom je met gemak aan je dagelijkse hoeveelheid! 

1. Snijd koriander, paprika, aubergine, peen, rode peper, gember in kleine stukjes. 
2. Gebruik kant-en-klare bloemkoolrijst of maak het zelf van een verse bloemkool in de keukenmachine. 
3. Bak in 2 eetlepels olijfolie de groenten en de garnalen. 
4. Als de garnalen gaar zijn voeg je de volgende ingrediënten toe: de kikkererwten, kokosmelk en kurkuma kruiden.
5. Kook de rijst volgens aanwijzing op de verpakking. Giet de rijst af. 
6. Doe in een pan een eetlepel olijfolie en roerbak 3 minuten de bloemkoolrijst. Voeg de overige zilvervliesrijst er na 3 minuten bij en roer dit even goed om. 
7. Bak 4 eitjes erbij en je maaltijd is klaar. Serveer het rijstmengsel met een eitje en currysaus. 

Tips:
Van gember kun je elke avond een plakje afsnijden en in gekookt water drinken als thee.

Maak je de bloemkoolrijst zelf? 1 grote bloemkool zorgt voor 600 gram bloemkoolrijst, kies dus voor een mini bloemkool of vries 300 gram ongebakken bloemkool in.

Dit recept is onderdeel van weekmenu 2

Let op: dit recept is voor twee volwassenen en twee kinderen. Pas de hoeveelheden iets aan voor vier volwassenen.

Link gekopieerd!

Voedingswaarden

SoortPer persoon
Energie590 kcal
Vet19 gr
waarvan verzadigd7 gr
Koolhydraten77 gr
waarvan suikers10 gr
Voedingsvezels12 gr
Eiwitten22 gr
Zout0.4 gr

Meer over de ingrediënten

Meer groenten en fruit
Aubergine

Aubergine

Groenten
Koel & donker
Winterpeen

Winterpeen

Nu in seizoen
Groenten
Paprika

Paprika

Groenten
Koel & donker
Chilipeper

Chilipeper

Nu in seizoen
Groenten
Koriander

Koriander

Kruiden
Koelkast
Gember

Gember

Groenten
Koelkast
Bloemkool

Bloemkool

Nu in seizoen
Groenten
Kikkererwten

Kikkererwten

Groenten
Koel & donker
Graffiti aubergine

Graffiti aubergine

Groenten
Koel & donker
Aubergine

Aubergine

Groenten
Koel & donker
Winterpeen

Winterpeen

Nu in seizoen
Groenten
Paprika

Paprika

Groenten
Koel & donker
Chilipeper

Chilipeper

Nu in seizoen
Groenten
Koriander

Koriander

Kruiden
Koelkast
Gember

Gember

Groenten
Koelkast
Bloemkool

Bloemkool

Nu in seizoen
Groenten
Kikkererwten

Kikkererwten

Groenten
Koel & donker
Graffiti aubergine

Graffiti aubergine

Groenten
Koel & donker
Meer groenten en fruit

Ook lekker!

Meer recepten
Auberginecurry met tomaat en kikkererwten

Auberginecurry met tomaat en kikkererwten

300gr groenten p.p.

Zoete aardappelcurry

Zoete aardappelcurry

230gr groenten p.p.

Groentecurry met linzen en geroosterde amandelen

Groentecurry met linzen en geroosterde amandelen

250gr groenten p.p.

Meer recepten