


Romanesco



Romanesco bloemkool is geelgroen van kleur en heel decoratief. De ‘torentjes’ van de bloemkool zorgen voor een grappig uiterlijk. Romanesco wordt vaak torentjesbloemkool genoemd. Ook de naam knoopjesbloemkool wordt gebruikt, de torentjes lijken op Zeeuwse knoopjes. Romanesco smaakt iets zachter dan bloemkool.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Verwijder voor gebruik de bladeren, snijd de roosjes van de stronk en was ze.
Bereidingstijden
Koken: ca. 10 minuten
Roerbakken: ca. 9 minuten
Magnetron: 4 - 6 minuten
Frituren: 2 - 3 minuten
Smoren: 10 - 12 minuten
Stomen: 12 - 14 minuten
Informatie
Portiegrootte
Tip
Romanesco smaak
Voedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk allesSoort | Per 100gr |
---|---|
Energie | 107 kj (25 kcal) |
Vet totaal | 0.2 gr |
waarvan verzadigd | 0 gr |
waarvan onverzadigd | 0.2 gr |
Koolhydraten | 3 gr |
waarvan suikers | 2.4 gr |
Voedingsvezel | 2.2 gr |
Eiwit | 1.9 gr |
Zout | 0.02 mg |
Vitamine B1 | 0.05 mg |
Vitamine B2 | 0.06 mg |
Nicotinezuur | 0.5 mg |
Vitamine B6 | 0.13 mg |
Folaat equivalenten | 67.1 mcg |
Vitamine C | 25 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec