

Suikerappel


Het lijkt wel een wat groot uitgevallen groene dennenappel, deze suikerappel. De hartvormige vrucht, wordt ook wel zoetzak, kaneelappel of schubappel genoemd. De vrucht heeft een schil van gesloten schubben. Als de vrucht rijp is, barsten de schubben open. Het vruchtvlees is uitgesproken zoet. De suikerappel is naaste familie van de cherimoya. Je kunt suikerappel het beste op de fruitschaal bewaren.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Snijd de vrucht in de lengte doormidden. Verwijder de zwarte pitten. Dit gaat heel makkelijk, want ze zitten los. Vervolgens kun je het vruchtvlees lossnijden of uitlepelen.
Bereidingstijden
Geen, je eet de vrucht doorgaans rauw.
Informatie
Teelt en seizoen
Tip
Suikerappel smaak
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec