


Sugarloaf ananas



Eén van de smakelijkste soorten ananassen: de sugarloaf ananas. Een vrucht kan wel tot 4,5 kilo wegen. De schil is vaak groen, ook als de vrucht rijp is. Het vruchtvlees is geelwit en heerlijk zoet van smaak. De meeste sugarloaf ananassen zijn afkomstig van Mexico en Venezuela. Je kunt ananas het beste op de fruitschaal bewaren.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Snijd een ananas in schijven, schil de schijven dik en verwijder de kern en ingroeisels. Er zijn ook speciale ananasschillers waarmee je de vrucht in één beweging kunt schillen.
Tip: Ga je mousse of pudding maken? Gebruik dan ananas uit blik of kook ananas even kort. Rauwe ananas bevat namelijk het enzym bromelaïne dat eiwitten afbreekt. Dit maakt dat melkproducten met verse ananas waterig worden en dat gelatine niet stijf wordt.
Bereidingstijden
Afhankelijk van de toepassing.
Informatie
Portiegrootte
Teelt en seizoen
Tip
Sugerloaf ananas smaak
Voedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk allesSoort | Per 100gr |
---|---|
Energie | 229 kj (54 kcal) |
Vet totaal | 0.1 gr |
waarvan verzadigd | 0 gr |
waarvan onverzadigd | 0.1 gr |
Koolhydraten | 12 gr |
waarvan suikers | 11.6 gr |
Voedingsvezel | 1.6 gr |
Eiwit | 0.5 gr |
Zout | 0 mg |
Retinol act. equivalent | 4 mcg |
Vitamine B1 | 0.08 mg |
Vitamine B2 | 0.02 mg |
Nicotinezuur | 0.3 mg |
Vitamine B6 | 0.09 mg |
Vitamine C | 43 mg |
Vitamine E | 0.1 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec