Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Snelle plaattaart met courgette, wortel en honing van Brenda Kookt

Hoofdgerecht
10 - 20 min
Snelle plaattaart met courgette, wortel en honing van Brenda Kookt
Met seizoensproducten

305gr groenten p.p.

Ingrediënten

200 g ricotta
8 g peterselie fijngehakt
4 el honing
6 volkoren wraps
1 courgette in linten geschaafd
2 winterwortels in linten geschaafd
1 rode paprika in reepjes
1 gele paprika in reepjes
60 g verse geitenkaas
100 g pijnboompitjes
Peper

Bereidingswijze

Een kleurrijk geheel, zo kun je deze snelle plaattaart met courgette, wortel en honing van Brenda Kookt wel noemen. Eigenlijk is het een combinatie van een plaattaart en een flammkuchen, maar dan op een wrap. Een wrap belegd met lekker veel kleurige groenten, geroosterd in de oven. Het fijne aan deze snelle plaattaarten? Je hoeft eigenlijk niet te koken. Je belegt de bodem met verse gesneden groenten en je schuift het in de oven. Klinkt mega simpel, en dat is het ook!

1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed twee bakplaten met bakpapier.
2. Roer de ricotta los en roer hier ¾ van de peterselie en 1 eetlepel honing door. Breng op smaak met peper.
3. Besmeer de wraps met het ricottamengsel.
4. Verdeel de courgettelinten en wortellinten over de wraps en leg hier de reepjes paprika bij. Breng de groenten smaak met peper en bestrooi wraps met verkruimelde geitenkaas en pijnboompitjes.
5.  Bak de mini plaattaarten 20 minuten in de oven en wissel de 2 bakplaten halverwege.
6. Bestrooi wraps voor het serveren met de overige peterselie en verdeel de honing erover.

 Dit recept is onderdeel van weekmenu 2.

Let op: dit recept is voor twee volwassenen en twee kinderen. Pas de hoeveelheden iets aan voor vier volwassenen.

Link gekopieerd!

Voedingswaarden

SoortPer persoon
Energie590 kcal
Vet26 gr
waarvan verzadigd8 gr
Koolhydraten62 gr
waarvan suikers29 gr
Voedingsvezels11 gr
Eiwitten21 gr
Zout1.3 gr

Meer over de ingrediënten

Meer groenten en fruit
Courgette

Courgette

Nu in seizoen
Groenten
Wortel

Wortel

Nu in seizoen
Groenten
Winterpeen

Winterpeen

Nu in seizoen
Groenten
Bolcourgette

Bolcourgette

Groenten
Koel & donker
Paprika

Paprika

Groenten
Koel & donker
Bladpeterselie

Bladpeterselie

Nu in seizoen
Kruiden
Peterselie

Peterselie

Nu in seizoen
Kruiden
Courgette

Courgette

Nu in seizoen
Groenten
Wortel

Wortel

Nu in seizoen
Groenten
Winterpeen

Winterpeen

Nu in seizoen
Groenten
Bolcourgette

Bolcourgette

Groenten
Koel & donker
Paprika

Paprika

Groenten
Koel & donker
Bladpeterselie

Bladpeterselie

Nu in seizoen
Kruiden
Peterselie

Peterselie

Nu in seizoen
Kruiden
Meer groenten en fruit

Ook lekker!

Meer recepten
Wraps met gegrilde komkommerlinten

Wraps met gegrilde komkommerlinten

210gr groenten p.p.

Wrap met mediterrane vulling

Wrap met mediterrane vulling

350gr groenten p.p.

Volkoren wraps met paddenstoelen

Volkoren wraps met paddenstoelen

115gr groenten p.p.

Meer recepten