| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 180 kcal |
| Vet | 6 gr |
| waarvan verzadigd | 1 gr |
| Koolhydraten | 21 gr |
| waarvan suikers | 20 gr |
| Voedingsvezels | 6 gr |
| Eiwitten | 6 gr |
| Zout | 0.02 gr |
Gestoofde courgette met ui en paprika

440gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
| 1 | grote ui |
| 1 | courgette |
| 1 | groene paprika |
| 1 eetlepel | (olijf)olie |
| snufje | peper |
| 1 theelepel | Provençaalse kruiden |
| 2 eetlepels | kookroom light |
| 2 | tomaten |
Bereidingswijze
1. Pel en snijd de ui fijn.
2. Was de courgette en snijd in blokjes.
3. Maak de paprika schoon, haal de zaadjes eruit en snijd in stukjes.
4. Verhit de olijfolie in een braadpan en voeg de ui, courgette en paprika toe. Voeg de Provençaalse kruiden en peper naar smaak toe. Smoor de groenten in een gesloten pan in 10-15 minuten zachtjes gaar.
5. Tomatenpuree: Kerf de onderkant van de tomaten met een mesje in. Dompel de tomaten even onder in een pan met kokend water en ontvel ze. Halveer de tomaten en verwijder de zaadjes. Pureer het vruchtvlees in de keukenmachine of met een staafmixer. Roer de tomatenpuree door de groenten en sudder de groenten nog 3 minuten.
6. Voeg de kookroom toe en warm het gerecht al roerende nog even door. Geniet ervan!
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
CO₂ uitstoot per ingrediënt
Per ingrediënt is de CO₂ uitstoot berekend. Op basis daarvan kun je duurzamere keuzes maken in wat je gaat koken.
CO₂ uitstoot: 2.1 g
Dit recept bevat mogelijk meer ingrediënten dan in dit diagram getoond wordt
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Courgette met citroen
300gr groenten p.p.

Gevulde courgettes
450gr groenten p.p.

Courgettesoep met zalm
300gr groenten p.p.



