Citroencourgette

Ga naar:

Boodschappenlijst

1 eetlepel vloeibare margarine
½ citroen
1 kleine ui of sjalot
1-2 courgettes

Bereidingswijze

1. Pel de ui en snijd hem klein.
2. Maak de courgette schoon en snijd hem in de lengte door. Snijd de helften in dikke plakken.
3. Fruit de ui zacht in de margarine. Voeg de plakken courgette toe.
4. Rasp er wat citroenschil boven en voeg wat citroensap toe.
5. Stoof de courgette in 8 minuten gaar. Maak de groente op smaak met wat peper.

Menusuggestie: Lekker met gebakken kipfilet en aardappelpuree.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
89 kcal
Vet
4 gram
Eiwit
4 gram
Waarvan verzadigd
0 gram
Koolhydraten
6 gram
Vezels
3 gram
Waarvan suikers
6 gram
Zout
58 mg

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten