Bloemkoolroosjes in tomatensaus

Afbeelding:Voedingscentrum

Ingrediënten

  • 150 gram tomatenblokjes zonder zout
  • 1 eetlepel olie
  • 1 kleine bloemkool
  • ½ theelepel gemberpoeder
  • ½ theelepel gemalen koriander (ketoembar)
  • 1 sjalot of kleine ui

Bereidingswijze

1. Maak de sjalot schoon en snijd hem klein. Fruit de sjalot glazig in de olie.
2. Voeg de tomatenblokjes toe met de koriander en het gemberpoeder en laat de saus 10 minuten zacht koken.
3. Maak de bloemkool schoon en snijd hem in roosjes.
4. Kook de bloemkoolroosjes in de saus in ca. 8 minuten gaar.

Menusuggestie: Lekker met kipfilet en aardappelen.

 

Voedingswaarde per persoon

Energie 114 kcal
Eiwit 4.31 gram
Koolhydraten 6.87 gram
Waarvan suikers 4.81 gram
Vet 6.38 gram
Waarvan verzadigd 1.04 gram
Vezels 5.93 gram
Zout 0 gram