Bloemkoolsalade met walnoten

Ingrediƫnten

  • 1 kleine bloemkool
  • ca. 1 eetlepel azijn
  • 1 eetlepel (noten)olie
  • 1 eetlepel rode pesto
  • 1 handje gepelde walnoten
  • 2 takjes peterselie

Bereidingswijze

1. Maak de bloemkool schoon en verdeel hem in roosjes.
2. Kook de bloemkoolroosjes in weinig water net gaar.
3. Maak een dressing van de olie, de azijn en de rode pesto.
4. Laat de bloemkool in een vergiet goed uitlekken.
5. Schep de dressing voorzichtig door de bloemkool en laat dit een half uur op een koele plaats intrekken.
6. Hak de walnoten grof.
7. Was de peterselie en knip dit klein. Meng de walnoten en de peterselie door de bloemkool.

Menusuggestie: Lekker met een karbonade en aardappelen.

 

Voedingswaarde per persoon

Energie 218 kcal
Eiwit 6.25 gram
Koolhydraten 4.56 gram
Waarvan suikers 2.74 gram
Vet 18.26 gram
Waarvan verzadigd 2.41 gram
Vezels 4.85 gram
Zout 0 gram