Veel K's

Ingredi├źnten

  • 1 stukje (2 cm) gemberwortel
  • 1 kleine ui
  • 2 eetlepels kokosmelk
  • 200 gram kalkoenfilet
  • 400 gram witte kool
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olie
  • ┬Ż eetlepel garam masala of kerriepoeder

Bereidingswijze

1. Maak de kool en de ui schoon. en schil de gemberwortel.
2. Schaaf of snijd de kool klein en snijd de ui in snippers.
3. Snijd de kalkoenfilet in blokjes en bestrooi ze met peper.
4. Verwarm de olie en bak hierin de kalkoen bruin.
5. Bak de ui mee met de garam massala, het uitgeperste teentje knoflook en rasp de gember boven de pan.
6. Voeg de slierten kool toe en roerbak alles in enkele minuten gaar.
7. Schenk de kokosmelk er bij en breng dit aan de kook.

Menusuggestie: Lekker met zilvervliesrijst.



 

Voedingswaarde per persoon

Energie 227 kcal
Eiwit 27.46 gram
Koolhydraten 7.23 gram
Waarvan suikers 4.3 gram
Vet 8.45 gram
Waarvan verzadigd 2.52 gram
Vezels 6.73 gram
Zout 0.21 gram