



Gember




Gember is een wortelknol van de gemberplant. Al in de middeleeuwen werd de knol gebruikt om gerechten op smaak te brengen. Vlees wordt malser door gember, omdat verse gember een eiwitsplitsend enzym bevat. Gember is als verse knol te koop, maar ook als gembersiroop of gemberpoeder. Het is wetenschappelijk bewezen dat gember helpt tegen misselijkheid, bijvoorbeeld bij wagenziekte of zwangerschap.
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Gemberwortel dun schillen. Het makkelijkst gaat dit met de achterkant van een lepeltje. Daarna kun je de gember in dunne plakjes snijden of fijnraspen.
Informatie
Zelf gember kweken
Teelt en seizoen
Tip
Gember smaak
Recepten met Gember
Meer recepten
Groene pilav
250gr groenten p.p.

Wortelcrèmesoep met notenkruim
260gr groenten p.p.

Radijs met lente-ui en sojasaus
140gr groenten p.p.
Voedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk alles| Soort | Per 100gr |
|---|---|
| Energie | 1224 kj (288 kcal) |
| Vet totaal | 0 gr |
| waarvan verzadigd | 0 gr |
| waarvan onverzadigd | 0 gr |
| Koolhydraten | 69 gr |
| waarvan suikers | 67 gr |
| Voedingsvezel | 2.5 gr |
| Eiwit | 1.8 gr |
| Zout | 0.13 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec


