Recepten Vegan bruine bonenschotel met appel prei curry
Vegan bruine bonenschotel met appel prei curry
Per Persoon
250 gram groenten
Per Persoon
65 gram fruit
Boodschappenlijst
1 groot blik of grote pot bruine bonen
400 gram prei
1 ui
1 paprika
stukje gemberwortel (grootte van 1 duim)
½ bosje koriander
1 rode appel
2 eetlepels olie
½ eetlepel kerrie
1 theelepel komijnzaad
½ theelepel gemalen koriander
Bereidingswijze
De appel geeft een verassend fris tintje aan deze Indiaas gekruide vegan bruine bonenschotel van het Voedingscentrum.
- Spoel de bruine bonen in een zeef af en laat ze uitlekken.
- Maak de groente schoon. Snijd de prei in ringen, de ui in snippers en de paprika in blokjes.
- Schil het stukje gember en rasp het.
- Was de koriander. Snijd een deel van de steeltjes klein.
- Was de appel en snijd hem in blokjes.
- Verwarm 1 eetlepel olie en bak hierin de gember, de kerrie, het komijnzaad en de gemalen koriander tot het gaat geuren.
- Voeg de prei toe en smoor dit 5 minuten.
- Fruit de ui in de rest van de olie glazig. Bak de paprika en de kleingesneden koriandersteeltjes mee.
- Voeg de bruine bonen toe en laat ze mee heet worden.
- Roer de appelblokjes door de prei en warm goed door.
- Geef de appel-preicurry bij de bruine bonen en strooi er royaal korianderblaadjes over.
Koriander over?
Wikkel de rest van de koriander in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 3 dagen houdbaar.
Bron: Voedingscentrum
Voedingswaarde per persoon