Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Vegan bruine bonenschotel met appel prei curry

Hoofdgerecht
2 pers
10 - 20 min
Vegan bruine bonenschotel met appel prei curry
Met seizoensproducten

250gr groenten p.p. & 65gr fruit p.p.

Ingrediënten

2 pers

1 groot blik of grote pot bruine bonen
400 gram prei
1 ui
1 paprika
stukje gemberwortel (grootte van 1 duim)
½ bosje koriander
1 rode appel
2 eetlepels olie
½ eetlepel kerrie
1 theelepel komijnzaad
½ theelepel gemalen koriander

Bereidingswijze

De appel geeft een verassend fris tintje aan deze Indiaas gekruide vegan bruine bonenschotel van het Voedingscentrum.

  1. Spoel de bruine bonen in een zeef af en laat ze uitlekken.
  2. Maak de groente schoon. Snijd de prei in ringen, de ui in snippers en de paprika in blokjes.
  3. Schil het stukje gember en rasp het.
  4. Was de koriander. Snijd een deel van de steeltjes klein.
  5. Was de appel en snijd hem in blokjes.
  6. Verwarm 1 eetlepel olie en bak hierin de gember, de kerrie, het komijnzaad en de gemalen koriander tot het gaat geuren.
  7. Voeg de prei toe en smoor dit 5 minuten.
  8. Fruit de ui in de rest van de olie glazig. Bak de paprika en de kleingesneden koriandersteeltjes mee.
  9. Voeg de bruine bonen toe en laat ze mee heet worden.
  10. Roer de appelblokjes door de prei en warm goed door.
  11. Geef de appel-preicurry bij de bruine bonen en strooi er royaal korianderblaadjes over.

Koriander over?
Wikkel de rest van de koriander in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 3 dagen houdbaar.

Bron: Voedingscentrum

Link gekopieerd!

Voedingswaarden

SoortPer persoon
Energie525 kcal
Vet15 gr
waarvan verzadigd2 gr
Koolhydraten65 gr
waarvan suikers15 gr
Voedingsvezels30 gr
Eiwitten20 gr
Zout1.2 gr

Meer over de ingrediënten

Meer groenten en fruit
Bruine bonen

Bruine bonen

Nu in seizoen
Groenten
Prei

Prei

Nu in seizoen
Groenten
Gele ui

Gele ui

Nu in seizoen
Groenten
Gember

Gember

Groenten
Koelkast
Koriander

Koriander

Kruiden
Koelkast
Appel

Appel

Nu in seizoen
Fruit
Bruine bonen

Bruine bonen

Nu in seizoen
Groenten
Prei

Prei

Nu in seizoen
Groenten
Gele ui

Gele ui

Nu in seizoen
Groenten
Gember

Gember

Groenten
Koelkast
Koriander

Koriander

Kruiden
Koelkast
Appel

Appel

Nu in seizoen
Fruit
Meer groenten en fruit

Ook lekker!

Meer recepten
Bruine bonenschotel met pittige witte kool

Bruine bonenschotel met pittige witte kool

300gr groenten p.p.

Vegan spaghetti met broccoli, oesterzwammen en hazelnoten

Vegan spaghetti met broccoli, oesterzwammen en hazelnoten

250gr groenten p.p.

Vegan salade van biet, granaatappel en krokante bonen van Joke Boon

Vegan salade van biet, granaatappel en krokante bonen van Joke Boon

100gr groenten p.p. & 20gr fruit p.p.

Meer recepten