Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Vegan salade van biet, granaatappel en krokante bonen van Joke Boon

Lunch
0 - 10 min
Vegan salade van biet, granaatappel en krokante bonen van Joke Boon
Met seizoensproducten

100gr groenten p.p. & 20gr fruit p.p.

Ingrediënten

2 el olijfolie
1 blik zwarte oogbonen á 425 gram (uitlekgewicht 240 gram) afgespoeld en goed uitgelekt
1 tak rozemarijn
4 el zonnebloempitten
400 gram (biologische) gare bieten
½ granaatappel (de pitjes)
4 takjes verse muntblaadjes grof gehakt + wat extra om te garneren
1 tl rietsuiker
1 ½ tl grove mosterd
2 el appelazijn of citroensap
2 el olijfolie
peper

Bereidingswijze

Een prachtige salade van Joke Boon. Er gebeurt iets wonderlijks met gekookte peulvruchten als je ze bakt. Ze veranderen van structuur, worden krokant en krijgen bijna iets vlezigs. Erg lekker in een salade met biet die door de ingrediënten munt en zonnebloempitten wel wat Scandinavisch aandoet. Met gebakken aardappelen een heerlijk verzadigend vegan hoofdgerecht, maar ook geschikt als voor- of lunchgerecht. Op de foto zie je zwarte oogbonen, maar je kunt ook kikkererwten of een andere witte bonensoort nemen.

  1. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een ruime koekenpan. Doe de tak rozemarijn erbij. Dep de uitgelekte bonen goed droog met keukenpapier en doe ze in de pan. Bak ze op matig vuur regelmatig omscheppend in 20 minuten droog en krokant. Ga ondertussen verder met de rest van de salade.
  2. Rooster de zonnebloempitten bruin en krokant in een droge koekenpan. Blijf erbij, want opeens gaat het hard en dan kunnen ze verbranden. Haal de pitten uit de pan en zet even opzij.
  3. Snijd de bieten in vieren. Snijd elk part in plakjes van ½ centimeter dik. Doe ze in een saladeschaal samen met de granaatappelpitjes, munt en zonnebloempitten, schep alles door elkaar.
  4. Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en schep deze door de salade.
  5. Als de bonen krokant gebakken zijn, schep dan 2/3 deel door het bietmengsel. Schep de salade op een grote schaal of borden, verdeel de rest van de krokante bonen erover en garneer met wat vers gehakte munt.

Link gekopieerd!

Voedingswaarden

SoortPer persoon
Energie295 kcal
Vet19 gr
waarvan verzadigd3 gr
Koolhydraten18 gr
waarvan suikers8 gr
Voedingsvezels9 gr
Eiwitten8 gr
Zout0.5 gr

Meer over de ingrediënten

Meer groenten en fruit
Zwarte ogen bonen

Zwarte ogen bonen

Groenten
Koel & donker
Bieten

Bieten

Nu in seizoen
Groenten
Granaatappel

Granaatappel

Fruit
Fruitschaal
Munt

Munt

Kruiden
Koelkast
Zwarte ogen bonen

Zwarte ogen bonen

Groenten
Koel & donker
Bieten

Bieten

Nu in seizoen
Groenten
Granaatappel

Granaatappel

Fruit
Fruitschaal
Munt

Munt

Kruiden
Koelkast
Meer groenten en fruit

Ook lekker!

Meer recepten
Bietjessalade met mandarijnendressing

Bietjessalade met mandarijnendressing

275gr groenten p.p. & 60gr fruit p.p.

Geroosterde bietjessalade

Geroosterde bietjessalade

240gr groenten p.p.

Oosterse bietjes

Oosterse bietjes

300gr groenten p.p.

Meer recepten