Geroosterde bietjessalade

Ga naar:

Boodschappenlijst

2 perssinaasappels
800 gram gare rode bietjes
½ theelepel piment
2 theelepels mosterd
2 eetlepels olie
1 zakje gemengde sla (ca. 150 gram
evt. met bietjes)

Bereidingswijze

1. Stroop het vel van de bietjes en kwast ze rondom in met olie. Laat de bietjes op een niet te hete plaats op de barbecue 5-10 minuten zacht roosteren.
2. Pers de sinaasappels uit.
3. Maak een dressing van het sinaasappelsap, de mosterd, de piment en de rest van de olie.
4. Kijk op de verpakking of de sla gewassen is. Zo niet, was de sla dan. 
5. Neem wat van de sla en snijd hierop de bietjes in parten. Druppel er wat van de dressing over.

Menusuggestie: Lekker met gevulde forel met gembersaus en een gepofte aardappel.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
126 kcal
Vet
6 gram
Eiwit
3 gram
Waarvan verzadigd
1 gram
Koolhydraten
12 gram
Vezels
7 gram
Waarvan suikers
11 gram
Zout
382 mg

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten