| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 126 kcal |
| Vet | 6 gr |
| waarvan verzadigd | 1 gr |
| Koolhydraten | 12 gr |
| waarvan suikers | 11 gr |
| Voedingsvezels | 7 gr |
| Eiwitten | 3 gr |
| Zout | 0.38 gr |
Geroosterde bietjessalade

240gr groenten p.p.
Ingrediënten
| 2 perssinaasappels |
| 800 gram gare rode bietjes |
| ½ theelepel piment |
| 2 theelepels mosterd |
| 2 eetlepels olie |
| 1 zakje gemengde sla (ca. 150 gram |
| evt. met bietjes) |
Bereidingswijze
1. Stroop het vel van de bietjes en kwast ze rondom in met olie. Laat de bietjes op een niet te hete plaats op de barbecue 5-10 minuten zacht roosteren.
2. Pers de sinaasappels uit.
3. Maak een dressing van het sinaasappelsap, de mosterd, de piment en de rest van de olie.
4. Kijk op de verpakking of de sla gewassen is. Zo niet, was de sla dan.
5. Neem wat van de sla en snijd hierop de bietjes in parten. Druppel er wat van de dressing over.
Menusuggestie: Lekker met gevulde forel met gembersaus en een gepofte aardappel.
Bron: Voedingscentrum.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Bietjessalade met walnootdressing
250gr groenten p.p. & 65gr fruit p.p.

Bietjessalade met linzen, hazelnoten en geitenkaas
295gr groenten p.p.

Bietensalade met rucola en geitenkaas
225gr groenten p.p.


