Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Vegan spaghetti met broccoli, oesterzwammen en hazelnoten

Hoofdgerecht
2 pers
10 - 20 min
Vegan spaghetti met broccoli, oesterzwammen en hazelnoten
Met seizoensproducten

250gr groenten p.p.

Ingrediënten

2 pers

1 (oude) volkoren boterham
400 gram broccoli
100 gram oesterzwammen
1 bosuitje
50 gram hazelnoten
150 gram volkoren spaghetti
2 eetlepels olijfolie
tijm
1 teentje knoflook

Bereidingswijze

Wij zijn dol op deze snelle, vegan pasta met broccoli, oesterzwammen en hazelnoten van het Voedingscentrum. Zo haal je heel simpel je dagelijkse portie groenten!

  1. Rooster het brood krokant en maal het tot grof kruim.
  2. Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in roosjes, schil de stelen en snijd de stelen in stukjes.
  3. Snijd de oesterzwammen in repen.
  4. Maak het bosuitje schoon en snijd het in ringen.
  5. Hak de hazelnoten grof.
  6. Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  7. Kook de broccoli in een bodempje water in 4 minuten beetgaar.
  8. Verwarm 1 eetlepel olie en bak hierin de oesterzwammen en de ringetjes bosui 2 minuten.
  9. Bak de uitgelekte broccoli kort mee met de oesterzwammen.
  10. Bak het broodkruim en de helft van de hazelnoten met royaal tijm in de andere lepel olie en pers het teentje knoflook er boven uit.
  11. Giet de spaghetti af en schep het broodkruim erdoor. Geef de broccoli erbij en strooi de rest van de hazelnoten erover.

Oesterzwammen over?
Bewaar oesterzwammen in een papieren zak of plastic bakje. Ze zijn 2 à 3 dagen houdbaar in de koelkast. Eet paddenstoelen niet rauw.
Bak overgebleven oesterzwammen met wat prei en eet dit op brood.

Bron: Voedingscentrum

 

Link gekopieerd!

Voedingswaarden

SoortPer persoon
Energie625 kcal
Vet30 gr
waarvan verzadigd3 gr
Koolhydraten60 gr
waarvan suikers5 gr
Voedingsvezels15 gr
Eiwitten25 gr
Zout0.2 gr

Meer over de ingrediënten

Meer groenten en fruit
Broccoli

Broccoli

Nu in seizoen
Groenten
Oesterzwam

Oesterzwam

Nu in seizoen
Groenten
Gele oesterzwam

Gele oesterzwam

Nu in seizoen
Groenten
Koningsoesterzwam (Eryngii)

Koningsoesterzwam (Eryngii)

Nu in seizoen
Groenten
Roze oesterzwam

Roze oesterzwam

Nu in seizoen
Groenten
Bosui

Bosui

Nu in seizoen
Groenten
Tijm

Tijm

Kruiden
Koelkast
Knoflook

Knoflook

Nu in seizoen
Groenten
Broccoli

Broccoli

Nu in seizoen
Groenten
Oesterzwam

Oesterzwam

Nu in seizoen
Groenten
Gele oesterzwam

Gele oesterzwam

Nu in seizoen
Groenten
Koningsoesterzwam (Eryngii)

Koningsoesterzwam (Eryngii)

Nu in seizoen
Groenten
Roze oesterzwam

Roze oesterzwam

Nu in seizoen
Groenten
Bosui

Bosui

Nu in seizoen
Groenten
Tijm

Tijm

Kruiden
Koelkast
Knoflook

Knoflook

Nu in seizoen
Groenten
Meer groenten en fruit

Ook lekker!

Meer recepten
Vegan salade van biet, granaatappel en krokante bonen van Joke Boon

Vegan salade van biet, granaatappel en krokante bonen van Joke Boon

100gr groenten p.p. & 20gr fruit p.p.

Volkoren pasta met courgette, citroen en spinazie van Francesca Kookt

Volkoren pasta met courgette, citroen en spinazie van Francesca Kookt

300gr groenten p.p.

Vegan stamppot van geroosterde pompoen, linzen en pindajus van Joke Boon

Vegan stamppot van geroosterde pompoen, linzen en pindajus van Joke Boon

225gr groenten p.p.

Meer recepten