


Gele oesterzwam



De gele oesterzwam is een exotisch ogende paddenstoel. De gele oesterzwam is wat aromatischer dan de champignon. De oesterzwam smaakt een beetje zoet en het vruchtvlees is sappig. Na de bereiding krijgt de oesterzwam een wat nootachtige smaak.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Snijd een stukje van de onderkant van het steeltje. Snijd daarna in plakjes of in vieren.
Kook, bak of smoor ze, net als andere paddenstoelen, niet te lang. Dan verliest de gele oesterzwam stevigheid en smaak.
Bereidingstijden
Koken: 5 - 7 minuten
Roerbakken: 2 - 4 minuten
Magnetron: 2 - 3 minuten
Frituren: 2 - 4 minuten
Grillen: 2 - 4 minuten
Smoren: ca. 10 minuten
Stomen: ca. 6 minuten
Gele oesterzwam schoonmaken
Droog schoonmaken met een keukenpapiertje of champignonborsteltje. Niet wassen, dan zuigen ze zich vol met water waardoor de smaak verdwijnt.
Informatie
Portiegrootte
Teelt
Tip
Gele oesterzwam smaak
Recepten met Gele oesterzwam
Meer recepten
Vegan spaghetti met broccoli, oesterzwammen en hazelnoten
250gr groenten p.p.

Volkoren wraps met paddenstoelen
115gr groenten p.p.
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec