


Arrowroot



Arrowroot wordt gemaakt van het zetmeel van de wortels van de pijlwortelplant. Het poeder is licht en wit. Het is reukloos als het droog is, maar heeft een zwakke eigenaardige geur als het met kokend water wordt vermengd. Tijdens het koken vormt het een perfecte gelei: glad en consistent. Het is een ideaal bindmiddel.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Los arrowroot op in een beetje koud water, melk of jus.
Voeg het toe aan het gerecht en beng het kort aan de kook.
Belangrijk: ook na verhitting blijft arrowroot nog wat langer binden.
Voor het eindresultaat laat je de vloeistof nog enkele minuten indikken.
Bereidingstijden
Afhankelijk van de toepassing.
Informatie
Arrowroot portiegrootte
Teelt
Tip
Arrowroot smaak
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec