

Cacao fruit


De cacaovrucht is een vrucht die voornamelijk bekend staat als de bron voor de productie van heerlijke chocolade. In de vrucht zitten cacaobonen, die gebruikt worden om chocolade te maken. Het witte vruchtvlees van de cacaovrucht is zoet en heeft een licht zure smaak, waardoor het niet alleen geschikt is voor de productie van chocolade, maar ook voor andere culinaire toepassingen.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Maak een insnijding rondom de peul en vervolgens open je deze om toegang te krijgen tot de witte bonen binnenin, die een sappige textuur hebben en heerlijk zijn om direct te consumeren. De donkere boon in het midden wordt daarentegen gebruikt voor het vervaardigen van chocolade en kan worden gefermenteerd of vermalen tot cacaopoeder. De exotische cacaovrucht is een veelzijdige vrucht die op diverse manieren kan worden gebruikt.
Informatie
Cacao fruit herkomst
Cacao fruit smaak
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec