Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Eddoe
Eddoe
Eddoe

Eddoe

Groenten
Koel & donker
Eddoe
Eddoe
Eddoe

Een eddoe is een zetmeelrijke wortelgroente die veel wordt gebruikt in de Caribische en West-Afrikaanse keuken. Hij lijkt qua uiterlijk op een yam of taro, met een dikke, bruine schil en wit vruchtvlees. Eddoes zijn rijk aan vitaminen en mineralen en kunnen worden gekookt, geroosterd of gebakken voor verschillende gerechten. Deze wortel wordt vaak gebruikt als vervanging voor aardappelen of cassave en kunnen worden gekookt in stoofschotels, soepen of curry’s. Deze exotische vruchten zijn een voedzaam en veelzijdig ingrediënt dat smaak en textuur kan toevoegen aan iedere maaltijd.

Bereiden & bewaren

  1. Bereiden
  2. Bewaren

Eddoe wordt vaak gebruikt in soepen, stoofschotels en curry’s en is een geweldige bron van koolhydraten en voedingsvezels. Naast de voedingswaarde heeft eddoe ook een culturele betekenis, met veel traditionele gerechten met deze veelzijdige wortelgroente.

Informatie

Eddoe kopen en bewaren

Eddoe herkomst

Eddoe smaak

Verkrijgbaarheid

Uit Nederland

j

jan

f

feb

m

mrt

a

apr

m

mei

j

jun

j

jul

a

aug

s

sep

o

okt

n

nov

d

dec

Uit het buitenland

j

jan

f

feb

m

mrt

a

apr

m

mei

j

jun

j

jul

a

aug

s

sep

o

okt

n

nov

d

dec