

Eddoe


Een eddoe is een zetmeelrijke wortelgroente die veel wordt gebruikt in de Caribische en West-Afrikaanse keuken. Hij lijkt qua uiterlijk op een yam of taro, met een dikke, bruine schil en wit vruchtvlees. Eddoes zijn rijk aan vitaminen en mineralen en kunnen worden gekookt, geroosterd of gebakken voor verschillende gerechten. Deze wortel wordt vaak gebruikt als vervanging voor aardappelen of cassave en kunnen worden gekookt in stoofschotels, soepen of curry’s. Deze exotische vruchten zijn een voedzaam en veelzijdig ingrediënt dat smaak en textuur kan toevoegen aan iedere maaltijd.
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Eddoe wordt vaak gebruikt in soepen, stoofschotels en curry’s en is een geweldige bron van koolhydraten en voedingsvezels. Naast de voedingswaarde heeft eddoe ook een culturele betekenis, met veel traditionele gerechten met deze veelzijdige wortelgroente.
Informatie
Eddoe herkomst
Eddoe smaak
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec