Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Kurkuma
Kurkuma
Kurkuma

Kurkuma

Groenten
Koel & donker
Kurkuma
Kurkuma
Kurkuma

Kurkuma, ook bekend als Curcuma longa, is een vaste plant die behoort tot de gemberfamilie. De plant komt oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië en wordt vaak gebruikt als specerij in Indiase, Midden-Oosterse en Zuidoost-Aziatische keukens. Kurkuma wordt al eeuwenlang gebruikt in de traditionele geneeskunde vanwege de ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen. De laatste jaren heeft deze specerij aan populariteit gewonnen in de westerse wereld vanwege de potentiële gezondheidsvoordelen.

Bereiden & bewaren

  1. Bereiden
  2. Bewaren

Experimenteer met deze specerij in diverse gerechten, zoals stoofschotels, bouillons of zelfs in je ochtenddrankje. Probeer bijvoorbeeld eens een gouden latte, een warme drank samengesteld uit kurkuma, (amandel)melk, verse gember, een vleugje kaneelpoeder, een snufje zwarte peper.

Informatie

Kurkuma herkomst

Kurkuma smaak

Verkrijgbaarheid

Uit Nederland

j

jan

f

feb

m

mrt

a

apr

m

mei

j

jun

j

jul

a

aug

s

sep

o

okt

n

nov

d

dec

Uit het buitenland

j

jan

f

feb

m

mrt

a

apr

m

mei

j

jun

j

jul

a

aug

s

sep

o

okt

n

nov

d

dec