Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Bereiden & bewaren

  1. Bereiden
  2. Bewaren

Laat limabonen 8 uur weken in ruim koud water. Giet de bonen daarna af. Voeg schoon water toe en kook ze vervolgens in 1,5 uur gaar.

Limabonen uit blik of glas kun je direct gebruiken of kort verwarmen (zonder te koken).

Limabonen kun je beter niet rauw eten. Er zit een natuurlijke gifstof in bonen, lectine. Als je de bonen kookt is de stof niet schadelijk meer.

Bereidingstijden

Gedroogde limabonen
Weken: 8 uur
Kooktijd: 1,5 uur (na het weken)

Limabonen blik/glas
Geen bereidingstijd of enkele minuten opwarmtijd.