Antroewa

Antroewa wordt ook wel witte aubergine genoemd. Het is een glanzende bes ter grootte van een gemiddelde tomaat. Meestal zitten aan de geplukte vruchten nog het steeltje en de kelkbladeren vast. De vrucht is rond en onrijp groenachtig wit. De vrucht heeft een dikke schil en een groene kern. De vrucht wordt onrijp gegeten.

OOK WEL GENOEMD:

Antroewa's
Antroewa
Ga naar:

Informatie

Antroewa kopen

Antroewa's moeten stevig aanvoelen en de schil moet gaaf zijn. Een rijpe antroewa geeft mee bij een lichte vingerdruk.

Portiegrootte

Rauw
Per stuk: 65 gram

Gekookt
Opscheplepel: 60 gram
Eetlepel: 25 gram


Teelt

De antroewa is een plant uit de nachtschadefamilie die nauw verwant is aan de aubergine.

De antroewa is afkomstig uit Oost-Afrika en wordt daarnaast ook in de tropen van Zuid-Amerika gekweekt.
De onrijpe vruchten die in Nederland worden verkocht, zijn meestal afkomstig uit Suriname.

De vrucht is rond en onrijp groenachtig wit, heeft een dikke schil en een groene kern. Rijp wordt de vrucht glanzend oranjegeel of bruingeel van kleur.

Tip

Reken ca. 4 antroewa’s per persoon voor de dagelijkse 250 gram groenten. Of maak een heerlijke mediterrane mix van aubergines, tomaten, paprika, ui en courgette.

Antroewa smaak

De vrucht heeft een licht bittere smaak. Hij wordt veel gebruikt in de Surinaamse keuken.

Antroewa kun je ook gebruiken:

  •  In groente- en stoofschotels met ui en knoflook.
  • In een lasagne met aubergine, rundergehakt en bechamelsaus.
  • Ingelegd zuur.
  • Met gerookte kip of vis.

Een recept met antroewa vind je op de website van het Voedingscentrum.

Verkrijgbaarheid

Verkrijgbaarheid uit Nederland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec
Verkrijgbaarheid uit het buitenland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec