


Antroewa



Antroewa wordt ook wel witte aubergine genoemd. Het is een glanzende bes ter grootte van een gemiddelde tomaat. Meestal zitten aan de geplukte vruchten nog het steeltje en de kelkbladeren vast. De vrucht is rond en onrijp groenachtig wit. De vrucht heeft een dikke schil en een groene kern. De vrucht wordt onrijp gegeten.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Bij de bereiding wordt vaak wat suiker en azijn toegevoegd om de ietwat bittere smaak te neutraliseren.
Antroewa schoonmaken
Was de vrucht, verwijder het kroontje en de pitten en snijd het vruchtvlees in plakken of stukjes.
Bereidingstijden
Koken: 5 minuten
Roerbakken: 8 minuten
Magnetron: 7 minuten
Grillen: 4 - 5 minuten
Smoren: ca. 20 minuten
Stomen: ca. 8 minuten
Informatie
Portiegrootte
Teelt
Tip
Antroewa smaak
Voedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk allesSoort | Per 100gr |
---|---|
Energie | 129 kj (30 kcal) |
Vet totaal | 0 gr |
waarvan verzadigd | 0 gr |
waarvan onverzadigd | 0 gr |
Koolhydraten | 6 gr |
waarvan suikers | 2 gr |
Voedingsvezel | 1.2 gr |
Eiwit | 1 gr |
Zout | 0.01 mg |
Vitamine B1 | 0.04 mg |
Vitamine B2 | 0.04 mg |
Nicotinezuur | 0.8 mg |
Vitamine B6 | 0.09 mg |
Folaat equivalenten | 18 mcg |
Vitamine C | 3 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec