Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Bereiden & bewaren

  1. Bereiden
  2. Bewaren

Verwijder het kroontje en snijd hem in plakjes of blokjes. Als je een aubergine gaat vullen, kun je het kroontje beter laten zitten voor de stevigheid. 

Snijd de aubergine kort voor gebruik, want hij kleurt snel bruin.

Aubergines hebben een korte bereidingstijd, maar je kunt ze niet rauw eten! Dit komt omdat aubergines ‘solanine’ bevatten, een natuurlijke stof die maag- en darmklachten kan veroorzaken. Al na 2 minuten verhitten is deze stof geheel verdwenen en is de vrucht goed verteerbaar. Dus na 2 minuten blancheren (kort verhitten) kun je al zorgeloos genieten van deze smaakvolle groente!

Door de neutrale smaak is aubergine te combineren met tal van kruiden en andere smaken. Die kruiden en smaken worden uitstekend opgenomen in het sponzige vruchtvlees.

Na het bereiden dikt het vruchtvlees tot een stevig, haast vleesachtig geheel. De groente wordt dan ook in veel gerechten als vleesvervanger gebruikt.

Bereidingstijden

Koken: 5 minuten
Roerbakken: 8 minuten
Magnetron: 7 minuten
Grillen: 4 - 5 minuten
Smoren: ca. 20 minuten
Stomen: ca. 8 minuten