Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Bereiden & bewaren

    Bewaren
    Bewaar meloenen niet in de koelkast. De kou verstoort namelijk het narijpingsproces.

    Bewaar stukken en partjes meloen wel in de koelkast, maar verpak ze dan in aluminiumfolie of plastic folie. Ze zijn dan maximaal 3 dagen houdbaar.

    Houd er rekening mee dat meloenen een sterke, zoete geur afgeven. Melkproducten kunnen dit makkelijk opnemen.

    In de diepvries is meloen bij minimaal -18°C tot 12 maanden houdbaar.

    Hoe weet ik of de meloen niet meer goed is? De meloen verkleurd of is beschimmeld. Bederf herken je snel door goed te kijken, ruiken of proeven.

    Bereiden
    Was de meloen voor gebruik. Halveer de meloen en snijd er schijven van.

    Verwijder de pitten en de schil. Snijd de schijven eventueel in stukken.
    Ook kun je met een speciale meloenlepel bolletjes uitsteken.

    Bewaartijden

    Hele meloen
    Fruitschaal: 1-7 dagen

    Stukken meloen
    Koelkast: 3 dagen
    Diepvries: tot 12 maanden

    Bereidingstijden

    Geen, je eet de meloen doorgaans rauw.

    Honeydew meloen schoonmaken

    Zie bereiden.