Laoswortel

Deze bijzondere wortel, genaamd, laoswortel is een veelgebruikt kruid in de Aziatische keuken. Het wordt ook wel galanga genoemd en heeft een scherpe, citrusachtige smaak. Het wordt vaak gebruikt als smaakmaker in soepen, stoofschotels en curry’s. Naast culinaire toepassingen wordt laoswortel ook gebruikt voor medicinale doeleinden. Het heeft ontstekingsremmende eigenschappen en kan helpen bij de behandeling van maagklachten en spijsverteringsproblemen. Laoswortel is een veelzijdig kruid met vele toepassingen en voordelen voor de gezondheid.
Ga naar:

Informatie

Laoswortel kopen en bewaren

Bij het kopen van laoswortel is het belangrijk om te letten op versheid, grootte en geur; kies een wortel die stevig aanvoelt, een gezonde kleur heeft en een sterke, aardse geur heeft. Het is aan te raden om de wortel op een koele, droge plaats te bewaren, bij voorkeur in een papieren zak om lucht te laten circuleren. Ook is het belangrijk om de wortel regelmatig te controleren en te verwijderen als er tekenen van bederf zijn.

Laoswortel herkomst

De laoswortel heeft een lange en rijke geschiedenis. Deze wortel werd voor het eerst ontdekt in China, waar het al duizenden jaren wordt gebruikt in de traditionele geneeskunde. Deze exotische groente is ook bekend om zijn zoete smaak en werd vroeger vaak gebruikt als natuurlijke zoetstof. Het werd geïntroduceerd in Europa in de 16e eeuw en werd al snel gebruikt in allerlei verschillende toepassingen, van snoepgoed tot medicijnen.

Laoswortel smaak

Het heeft een unieke smaak die licht, zoet en kruidig is, met een vleugje gember. Het wordt vaak gebruikt in gezonde recepten zoals curry’s, soepen en roerbakgerechten. Naast zijn heerlijke smaak heeft het ook een aantal voordelen voor de gezondheid. Het bevat veel antioxidanten, die kunnen helpen om je lichaam te beschermen tegen schade veroorzaakt door vrije radicalen.

Bron: Fruituitzuid.nl

Verkrijgbaarheid laoswortel

Verkrijgbaarheid uit Nederland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec
Verkrijgbaarheid uit het buitenland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec