Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Bereiden & bewaren

  1. Bereiden
  2. Bewaren

Spoel de laos grondig af, waarbij schillen niet nodig is. Vervolgens kun je laos op verschillende manieren verwerken: snijd het in dunne plakjes van 1/2 cm voor gebruik in gerechten zoals Thaise vegan tom yum met noedels, kook het mee en verwijder het na het koken of laat het ter decoratie achter. Je kunt de laos ook fijnhakken door dunne plakjes eerst in heel dunne reepjes te snijden en deze vervolgens te hakken; dit maakt de laos eetbaar en geschikt voor marinades, sauzen of roerbakgerechten. Ten slotte kun je de laos fijnstampen tot puree in een vijzel, bijvoorbeeld voor het maken van Thaise groene currypasta, samen met andere ingrediënten.