Laoswortel bereiden & bewaren

Bereiden

Spoel de laos grondig af, waarbij schillen niet nodig is. Vervolgens kun je laos op verschillende manieren verwerken: snijd het in dunne plakjes van 1/2 cm voor gebruik in gerechten zoals Thaise vegan tom yum met noedels, kook het mee en verwijder het na het koken of laat het ter decoratie achter. Je kunt de laos ook fijnhakken door dunne plakjes eerst in heel dunne reepjes te snijden en deze vervolgens te hakken; dit maakt de laos eetbaar en geschikt voor marinades, sauzen of roerbakgerechten. Ten slotte kun je de laos fijnstampen tot puree in een vijzel, bijvoorbeeld voor het maken van Thaise groene currypasta, samen met andere ingrediënten.

Bewaren

Het is cruciaal om de laoswortel op de juiste manier op te slaan om de smaak en kwaliteit van het eindproduct te behouden. Het is aan te raden om de wortel op een koele, droge plaats te bewaren, bij voorkeur in een papieren zak om lucht te laten circuleren. Ook is het belangrijk om de wortel regelmatig te controleren en te verwijderen als er tekenen van bederf zijn.