Mango bereiden & bewaren

Bewaren
Mango bewaren doe je het beste op kamertemperatuur, dan kunnen ze goed narijpen. Bewaar mango’s dus liever niet in de koelkast. Je kunt een eetrijpe mango nog enkele dagen op een koele plek bewaren, liefst bij 8 tot 10 ºC.

Leg de vrucht liever niet bij sterk ruikende producten, ze neemt makkelijk andere geuren op. In een goed gesloten plastic zakje of bakje kun je mango stukjes in de diepvries bij minimaal  -18ºC tot 12 maanden bewaren.

Bereiden
Je kunt mango eigenlijk de hele dag eten: zowel bij je ontbijt, lunch, diner en tussendoortje.  Begin je dag met een voedzame en verfrissende mangosmoothie of een vruchtensalade met ananas, sinaasappel, banaan en geraspte kokos.

Of je neemt een mango bij de lunch. Een stukje mango op een boterham met kipfilet of in een salade met ijsbergsla en garnalen. S ’Avonds kun je de mango bij het voorgerecht serveren met (rauwe) ham of in tropische rijstgerechten verwerken.

Je kunt de mango ook natuurlijk voor het toetje gebruiken; in gebak, bij sorbetijs of in een heerlijke mangocrème. Gebruik onrijpe of gedroogde mango als je mangochutney wil maken.

In dit filmpje zie je hoe je een mango op een leuke en makkelijke manier kunt snijden.

Bewaartijden

Fruitschaal : 8 dagen
Diepvries: 12 maanden