Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Bereiden & bewaren

  1. Bereiden
  2. Bewaren

Je kunt mango eigenlijk de hele dag eten: zowel bij je ontbijt, lunch, diner en tussendoortje.  Begin je dag met een voedzame en verfrissende mangosmoothie of een vruchtensalade met ananas, sinaasappel, banaan en geraspte kokos.

Of je neemt een mango bij de lunch. Een stukje mango op een boterham met kipfilet of in een salade met ijsbergsla en garnalen. S ’Avonds kun je de mango bij het voorgerecht serveren met (rauwe) ham of in tropische rijstgerechten verwerken.

Je kunt de mango ook natuurlijk voor het toetje gebruiken; in gebak, bij sorbetijs of in een heerlijke mangocrème. Gebruik onrijpe of gedroogde mango als je mangochutney wil maken.

Mango snijden

In dit filmpje van het EU Schoolfruit- en groenteprogramma zie je hoe je een mango op een leuke en makkelijke manier kunt snijden.