Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Bereiden & bewaren

  1. Bereiden
  2. Bewaren

Met één snijbeweging, valt de sla uiteen en heb je bladeren van gelijke grootte. Met een appelboor lukt dit meestal wel. Ook kun je de helft van de bladeren makkelijk van de stronk snijden of de paar blaadjes die je nodig hebt ‘plukken’.

Bereidingstijden

Geen, sla wordt doorgaans rauw gegeten.

Mocht je de sla toch willen bereiden dan kun je deze bewaartijden aanhouden:
Koken: 4 - 6 minuten
Magnetron: 5 - 7 minuten
Smoren: 6 - 7 minuten
Stomen: ca. 10 minuten

Salanova (rood en groen) schoonmaken

Sla goed wassen voor gebruik en laten uitlekken. Voor het uitlekken kun je eventueel een slacentrifuge gebruiken. Hiermee slinger je al het vocht eruit.

Na het wassen kun je de bladeren in stukjes scheuren.