Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Hoe eet je een granaatappel?

6 januari 2021

Mooie, glanzende granaatappels lonken naar je vanuit het schap. Je zou ze wel willen eten, maar: hoe doe je dat dan? Wij laten je stap voor stap zien hoe je makkelijk de pitjes uit de granaatappel krijgt. Ook geven we je tips hoe je deze pitjes kunt eten.
<h1>Hoe eet je een granaatappel?</h1>

Hoe krijg je de pitjes uit de granaatappel?

1. Halveer de granaatappel met een goed scherp mes.

2. Klop vervolgens aan de achterkant met een houten lepel op de schil.

3. De pitjes vallen er dan zo uit, mits de granaatappel niet te oud is.

Je kunt de pitjes helemaal eten, alleen de vliezen van de kamers die de zaadjes van elkaar scheiden niet. Let wel even goed op: het sap van het vruchtvlees en van de schil geeft vlekken die niet meer te verwijderen zijn.

5 manieren om granaatappelpitjes te eten

1. Uit het vuistje

2. Uitgeperst (sap wel eerst even door de zeef halen).

3. Als garnering voor je salade.

4. Bij je toetje

5. Met geroosterde bloemkool uit de oven.