Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Hoe maak je groenten aantrekkelijk?

23 oktober 2018

Hoe maak je groenten aantrekkelijk zonder de gezondheidsvoordelen te verliezen? Deze vraag stond vorige week centraal bij de Masterclass Gezonde Productontwikkeling, georganiseerd door Vera van Stokkom naar aanleiding van haar promotieonderzoek naar de smaakbeleving van groenten. Uit het promotieonderzoek komt naar voren dat groenten eigenlijk vrij neutraal van smaak zijn. In combinatie met de laag energetische waarde van groenten, maakt dat de consumptie weinig aantrekkelijk. Karin Bemelmans van het NAGF benadrukte hierbij met name het belang van kleur om de consumptie van groenten te stimuleren."Kleuren stimuleren je eetlust en gevarieerd eten", zei ze. "Ik ben blij dat het thema kleur inmiddels door verschillende supermarkten is opgepakt." Conclusie van de Masterclass: geen opgeheven vingertje maar focus op kleur en smaak. Bron: AGF.nl
<h1> Hoe maak je groenten aantrekkelijk?</h1>