Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Hoeveel gram rauwe groente staat gelijk aan 250 gram op je bord?

5 november 2020

Best kans dat je weet dat je 250 gram groente per dag moet eten volgens het Voedingscentrum. Maar wist je ook dat de hoeveelheid groente afneemt als je het bakt of kookt? Dit bekent dat je méer dan 250 gram rauwe groente per persoon moet rekenen om 250 gram op je bord de krijgen. Maar hoeveel meer moet je dan rekenen? Daar hebben wij een handig lijstje voor gemaakt!
<h1>Hoeveel gram rauwe groente staat gelijk aan 250 gram op je bord? </h1>

Hoeveelheid rauwe groente om 250 gram groente op je bord te krijgen:

  • Bloemkool: 300-350 gram
  • Courgette: 250-300 gram 
  • Sperziebonen: 250-300 gram 
  • Aubergine: 300 gram
  • Broccoli: 350 gram 
  • Champignon: 500 gram 
  • Spinazie: 425-500 gram 
  • Doperwten: 250 gram 
  • Bleekselderij: 375-425 gram 
  • Paksoi: 375-425 gram 
  • Prei: 425-500 gram
  • Sugar snaps: 250 gram 
  • Witlof: 300- 375 gram