Maak je eigen Oosterse of Italiaanse kruidenmix
22 oktober 2020

Heel simpel: het is een kwestie van de ingrediënten bij elkaar gooien, goed mengen en bewaren in een potje. En als je een bepaald kruid niet lekker vind, dan laat je het gewoon weg. Hetzelfde geldt voor als je er graag een ander kruid aan toe wilt voegen. Zo kun je je mengsel perfect afstemmen op jouw smaak.
Qua hoeveelheden kun je zelf bepalen hoe veel je wilt maken. Als de verhoudingen maar kloppen.
Oosterse kruidenmix:
- 12 tl gemalen zwarte peper
- 4 tl cayennepeper
- 8 tl gemberpoeder
- 8 tl gemalen koriander (ketoembar)
- 8 tl gemalen komijn (djinten)
- 4 tl gemalen kaneel
- 1 tl gemalen kruidnagel
Wok groenten naar keuze, bijvoorbeeld een kant-en-klare wokmix, in een pan. Strooi er wat Oosterse kruidenmix over en bak even mee. Zo krijg je een Oosters tintje aan je groenten.
Italiaanse kruidenmix:
- 8 tl gedroogde basilicum
- 4 tl gedroogde oregano
- 2 tl gedroogde tijm
Dit kruidenmengsel kun je goed gebruiken om te strooien over gegrilde of gebakken groenten. Maar het past ook perfect in een rode pastasaus. Dit kun je makkelijk maken met een blik tomatenblokjes, verse groenten en deze kruiden.

Couscouskruiden:
- 8 tl gemalen koriander
- 4 tl komijnzaad
- 2 tl kurkuma
- 2 tl gemberpoeder
- 1 tl cayennepeper
- 1 tl paprikapoeder
- 6 tl kaneel
Gebruik deze kruidenmix voor een andere smaakbeleving van je couscous. Bereid de (liefst volkoren) couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg ingrediënten naar keuze toe, zoals gegrilde courgette, aubergine, groene asperge, feta en walnoten. En meng tot slot de kruidenmix erdoor. Eetsmakelijk!
