Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Steeds minder groenten in kookboeken

21 maart 2019

Recepten in hedendaagse kookboeken bevatten minder groenten dan vroeger. Dat is de conclusie uit het onderzoek van promovendus Marjolein Buisman naar veranderingen van het eetpatroon van Nederlanders tussen 1950 en 2010. Voor dit onderzoek selecteerde Buisman recepten uit kookboeken uit verschillende jaargangen. Vervolgens voerde ze een computeranalyse uit op basis van de ingrediëntenlijst. Wat bleek, de porties zijn in de loop der jaren kleiner geworden, net als het aandeel groenten. Dat is jammer, want Nederlanders eten veel te weinig groenten. Groenterijke recepten zouden juist inspiratie en houvast kunnen bieden om je dagelijkse portie groenten wel te halen. Wil je zeker weten dat jouw maaltijden genoeg groenten en fruit bevatten? Kijk dan eens op de receptpagina op Veggipedia. Alle recepten op Veggipedia bevatten namelijk voldoende groenten en fruit zodat deze daadwerkelijk bijdragen aan je dagelijkse aanbevolen portie.
<h1>Steeds minder groenten in kookboeken</h1>