Ga jij de uitdaging aan?
5 juni 2019

1. Fruit op je brood
Bij het ontbijt eten we vaak broodbeleg met toegevoegde suikers, zoals chocoladepasta en hagelslag. Maar wist je dat je je brood ook kan beleggen met fruit? Denk bijvoorbeeld aan plakjes aardbeien, appel of banaan. Heb je tijd over? Dan kun je eventueel ook zelf jam maken van fruit. Of vervang je gesuikerde ontbijtgranen door heerlijk vers fruit en noten.

2. Snackgroenten als tussendoortje
Snackgroenten zijn niet alleen gezond, maar ook makkelijk en kleurrijk. Zonder dat je het doorhebt eet je zo een handjevol snacktomaten als tussendoortje. Of wat dacht je van snackpaprika's, snackkomkommer en worteltjes? Zo kom je met gemak aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groenten van 250 gram.

3. Zelfgemaakte sauzen
Veel sauzen bevatten toegevoegde suikers. Je kunt deze kant-en-klare sauzen ook zelf maken. Zo kun je met gezeefde tomaten je eigen pastasaus maken en de appelmoes uit de winkel vervangen door een zelfgemaakte moes. Op die manier wordt de Suiker Challenge appeltje eitje!
