Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Waarom wordt een kant-en-klare sandwich met tomaat niet zompig?

18 maart 2021

Een plakje tomaat op je boterham met kaas, dat maakt je sandwich helemaal af. Maar als je zo'n sandwich mee wilt nemen voor onderweg dan kun je er beter geen plakjes tomaat op doen, want dan wordt je boterham zompig. Dit herken je zeker wel. Maar heb je je ooit afgevraagd hoe het kan dat kant-en-klare sandwiches met plakjes tomaat niet zompig worden?
<h1>Waarom wordt een kant-en-klare sandwich met tomaat niet zompig?</h1>

Waar ligt dit aan denk je?

A) Aan het soort brood dat je gebruikt

B) De houdbaarheidsdatum van de tomaten

C) Het tomatenras

D) Er worden conserveringsmiddelen aan toegevoegd

Het juiste antwoord is C. Er zijn tomatentelers die 'droge' tomaten telen speciaal voor op je sandwich. Als je ze doorsnijdt dan komt er geen sap uit. Handig toch!

Maar hoe kunnen die tomaten dan zo droog zijn?

Zogenoemde plantveredelaars hebben tomaten met eigenschappen zoals 'weinig sap' en 'stevig' met elkaar gekruist. En voilà: de droge tomatensoort is geboren! De stevige structuur van de tomaat zorgt ervoor dat het sap er moeilijk uit kan lopen.

 

Bekijk hier het filmpje van de Keuringsdienst van Waarde over de droge tomatenteler: https://www.youtube.com/watch?v=YV68LxJkhlw