Corona-proef kindertraktaties

De schoolgaande kinderen van Veggieblogger Anne Marie Borgdorff zijn een dag na elkaar jarig. Vaak betekent dit dus ook op dezelfde dag trakteren op school. Ze hebben al heel wat moois, lekkers en gezonds de revue laten passeren.

Zo hebben we de afgelopen jaren bloemetjes gemaakt. Een grote satéprikker met tomaten en druiven met daarboven op een bloem gesneden uit een komkommer. Een blauwe druif maakt het geheel af.

Een enkele keer zat daar een twistje met zoetigheid aan. Zo maak je in een handomdraai Mexicaantjes met behulp van een mini komkommer en een hoedje van perzikringen en tumtums.

Ook de pauw deed het erg goed. Maak van een peer het lijf van de pauw. De veren maak je door groente- en fruitsticks er omheen te leggen.

En vorig jaar deden de mandarijntjes met feesthoedjes het vooral goed omdat ze ook nog een sjaal van snoep hadden gekregen.

In de loop der jaren deed ik al wat concessies zoals de sjaal van de mandarijntjes en de hoedjes van de mexicaantjes. Onder invloed van een steeds mondigere dochter, waarbij de druk van de peers ook steeds meer een rol gaat spelen, schoof ik toch een beetje op van gezond naar iets minder gezond. Maar mijn stelregel was toch altijd wel dat er groenten en fruit in verwerkt waren.

Verpakte traktaties

En toen kwam corona. Daarmee werd ook een extra element toegevoegd aan het traktatiebeleid. Traktaties moesten dit jaar verpakt. Dat verklaart direct de grote hoeveelheid zakjes chips, snoep en popcorn die ik de afgelopen tijd in de schooltassen van mijn kinderen vond.

En dat maakte ook dat ik flink aan het speuren ben gegaan. De mandarijntjes waren geen optie, die hadden we vorig jaar al gedaan. Bananen als dolfijn werden te kinderachtig bevonden. Ik heb heel wat zoekopdrachten uitgezet. Helaas, ik ben er niet uitgekomen en ik moet bekennen dat ik  gezwicht ben voor een variant van uitdeelzakjes.

 

Maar oh wat zou het fijn zijn als er iemand is die mij voor volgend jaar kan helpen met ideeën voor gezonde traktaties die ook nog eens hygiënisch verpakt zijn (zou mij niet verbazen als scholen dat aanhouden). Daar komt ook nog bij dat ze aansprekend genoeg moeten zijn voor een 8- en een 10-jarige. Ik laat mij graag inspireren!

 

Veggieblogger: Anne Marie Borgdorff