Appeltjes van Oranje

Ken je het liedje met "De Appeltjes van Oranje" nog? Dat gaat over …mandarijntjes!

De pepernoten staren mij weer overal aan, in de winkels en op kantoor. Ik begrijp dat Sinterklaas ons binnenkort weer met een bezoekje gaat verblijden maar waarom moet ik daar zo lang van te voren mee geconfronteerd worden?

Ken je het liedje met "De Appeltjes van Oranje" nog? Dat gaat over …mandarijntjes! Dat lijkt me nou fijn, dat je overal geconfronteerd wordt met mandarijntjes in plaats van pepernoten. Waarom wil ik dat? Ik denk dat ik op een gegeven moment wel genoeg krijg van mandarijntjes en dat ik dan net zo lief weer worteltjes knaag. Dat heb ik dus niet met peper- of kruidnoten, die kan ik makkelijk 6 weken lang, dagelijks in grote hoeveelheden in mijn mond stoppen.

Tijd voor actie! Ik ga op de barricades voor mandarijntjes in plaats van pepernoten, echte worteltjes in plaats van worteltjes van marsepein en appeltjes in plaats van chocoladeletters. En dan mogen we ons op 5 december, tijdens de verjaardag van De Goede Man, te goed doen aan het suikergoed. Zo blijft het een bijzondere traktatie, hoeven we niet vanaf september al weerstand te bieden aan alle snoep en kunnen wijons  groots verheugen op het Sinterklaasfestijn.

Blog van Nancy Lentjes, Projectleider bij het NAGF en groot fan van lekker en gezond eten.