De broodbeleg-uitdaging

Hoe beleg je gezond je brood, en óók nog lekker afwisselend? Dat kan best een uitdaging zijn. Directeur van het Voedingscentrum Gerda Feunekes experimenteert er op los sinds ze veel meer thuiswerkt.

We kregen altijd een gezonde lunch op het werk: volkorenbrood op tafel en volop gezond beleg met veel groente. Sinds ik vooral thuiswerk door corona, probeer ik dat goed vol te houden. Waar ik simpel begon met wat komkommer op mijn hummus, nam het in de loop van de tijd steeds creatievere vormen aan. En dat ook zeker dankzij mijn Voedingscentrum-collega’s!

Voedingscentrum-courant

Zodra we met zijn allen thuiszaten, begonnen collega’s  de Voedingscentrum-courant. Een soort online krant waar we elkaar een hart onder de riem steken en muziek en tips voor het thuiswerken delen. Al gauw kwamen -uiteraard- de eerste food-foto’s langs. Die hüttenkäse met radijsjes, dat zag er goed uit! Instawaardig. Of die gebakken champignons. Heerlijk en er kan prima lekker veel knoflook door, niemand in de buurt die daar last van heeft!

Home-made video’s

Een van onze chefs (culinaire specialist) Suzanne maakte geweldige filmpjes vanuit haar huis met 8 keer lekker broodbeleg. Dankzij Suzanne zijn mijn nieuwe favorieten: 1) Muhammara met komkommer en sla. 2) Gekookt ei met spinazie, kerrie en bieslook. 3) Mozzarella met rode paprika en pijnboompitten.

Bekijk ook haar video’s via:

De lekkerste combinaties op brood - deel 1

De lekkerste combinaties op brood - deel 2

Eetwissel

‘Grote veranderingen hou je moeilijker vol. Zet daarom kleine stapjes binnen wat je nu al eet’. Dat is het idee achter onze campagne de Eetwissel die nu weer loopt.  We geven inspiratie voor stapjes die gezonder zijn én duurzamer. Ik vind het een geweldig concept. Veel doe ik al behoorlijk goed, maar ik kan ook nog best wat stapjes zetten. Naar idee van onze nieuwste Eetwissel heb ik laatst niet die plakjes vleeswaren in mijn boodschappenkar gedaan, maar courgette, paprika en aubergine. Om thuis lekker te grillen voor op brood. Want ook daar heb ik nu tijd voor!

Veggieblogger: Gerda Feunekes
Directeur Voedingscentrum