Dromen over 'na Corona'?

Veggieblogger Karin Bemelmans droomt over het 'na-Corona tijdperk'. We eten nu meer groenten en fruit, maar kunnen we dat ook vasthouden? De spanning over wat er nu nog komen gaat is hoog.

In deze bizarre tijd ben ik soms best wel gespannen. Wat brengt het nieuws, hoe gaat het met het aantal ziekenhuisopnames,  hoe gaat het mijn kinderen, familie en collega's. Ik maak mij zorgen over ieders wel en wee. Om daarmee beter om te gaan heb ik mijzelf op een nieuwsrantsoen gezet, twee keer per dag kijken is even voldoende.

Aan het nieuwe ritme van thuiswerken zijn we inmiddels een beetje gewend.  Vanuit onze thuiswerkplekken hebben we samen met het GroentenFruit Huis en ons communicatiebureau Food Cabinet in korte tijd een mooie campagne neergezet: Zorgt u voor elkaar? Zorgen wij voor uw groenten en fruit. Ook te zien op de STER tv-reclame en te beluisteren op de radio. We zetten zo groenten en fruit volop in de spotlight.

Juist nu is goed voor ons zelf en onze naasten zorgen belangrijker dan ooit. Lekker en gezond eten hoort daarbij. De betrokkenheid bij elkaars wel en wee is hoog en ik hoop dat dit zo gaat blijven. Dat we onze gezondheid nog meer koesteren en daar ook naar handelen. Dat onze voedselomgeving ons daarbij helpt door gezond eten echt als de 'easy choice' neer te zetten. Hoopvol word ik als ik hoor dat er meer volume groenten en fruit door ons allen wordt gekocht. Maar als we nu meer groenten en fruit eten, houden we dat straks dan ook vast?

Mag ik dromen van een 'na-Corona tijdperk' waarin we gezond eten op nummer 1 zetten? Kunnen de horeca en onze bedrijfskantines ons daarbij helpen door als ze straks weer opstarten  groenten en fruit prominent op 1 neer te zetten? Voor wie daarvoor inspiratie en ondersteuning nodig heeft, wij zijn er voor u: info@nagf.nl

Veggieblogger: Karin Bemelmans