Fietsen voor je eten

Veggieblogger Nancy heeft beweging nodig en ontdekt een leuke en gezonde manier om boodschappen te doen.

Eenzame fiets

Om de trein te ontlopen en snel naar kantoor te fietsen heb ik een elektrische fiets gekocht. Lekker uitwaaien tussen Voorburg en Zoetermeer, dat zag ik wel zitten. Helaas mogen we alleen thuis werken en gaat dat feest voorlopig niet door. Mijn fiets staat eenzaam mooi en nieuw te wezen in de kelder. Voor de korte afstanden gebruik ik nog steeds mijn oude barrel. Ik heb inmiddels genoeg van de rondjes wandelen om wat beweging te krijgen. Daarnaast houd ik er niet zo van mij doelloos voort te bewegen. Ik houd wel van shoppen maar boodschappen doen biedt ook geen soelaas aangezien ik de super laat bezorgen en winkels zoveel mogelijk mijdt. Dat is goed voor de ontwikkeling van corona-kilo's maar dat is niet goed voor mij.

Groente- en fruitstalletjes

Gisteren klaagde ik hierover bij een vriendin, die altijd veel eet, nooit een gram aankomt en niet van klagen houdt. "Doe zoals ik en ga lekker fietsen voor je eten!", adviseerde zij. "Je kunt je dagelijkse groenten en fruit ook kopen bij stalletjes langs de weg bij kwekerijen, boerderijen en kleine winkeliers. Zo kom je met een goed doel in beweging, eet je producten uit je eigen streek en steun je ondernemers in je eigen regio."

'Fietsen voor mijn eten'

Dat kan in heel Nederland en zo ook in het Westland. Er bestaat zelfs een website met routes (www.fietsenvoormijneten.nl). De pompoensoep- en snertroute lijken goed te combineren. Eerst naar Naaldwijk fietsen en dan de ingrediënten verzamelen. Volgens Vriendin kom ik dan ook langs heerlijke komkommers en tomaatjes die in onbemande stalletjes verkocht worden. Als ik de fietsondersteuning beperk tot de eco-stand, beloon ik mezelf met een bloemetje want die verkopen ze ook langs de weg. Als ik denk aan al die heerlijke verse producten voel ik de motivatie om in beweging te komen langzaam terugkomen. Een gezonde manier van shoppen. Ik ga de batterij van mijn fiets maar weer eens opladen.

Veggieblogger: Nancy Lentjes