Gedachteloos een schaaltje komkommer

Iedereen heeft zijn eigen smaakvoorkeuren, net als Veggieblogger Robin van Schaik. Die ziet ze terug in haar voorkeuren voor groenten. Ze lust alle groenten maar sommige vindt ze lekkerder dan andere. Gegrilde groenten vindt ze onweerstaanbaar, terwijl rauwe tomaatjes en komkommer minder favoriet zijn. Dat laatste is wel makkelijk als je weinig tijd hebt. Daarom eet ze toch regelmatig de tomaatjes en komkommers om extra groenten binnen te krijgen. Op de smaak heeft ze wat gevonden!

Een voorraad groenten

Tijdens de lunch probeer ik meestal groenten te eten. Dat vind ik niet alleen lekker maar dat is ook gezond. De ene keer zitten de groenten in een restje van een avondmaaltijd, de andere keer eten mijn vriend en ik een kom soep (vooraf gemaakt op een moment dat we tijd hebben). We zorgen dat we (bijna) altijd groenten op voorraad hebben. We wisselen vooral veel af in groenten, zo eten we alle kleuren van de regenboog.

Rauwe tomaat en komkommer

Soms zijn er geen restjes avondeten meer en ook geen soep. De rauwe paprika's zijn helaas op (die vind ik heerlijk!). Wel liggen er nog een komkommer en wat tomaatjes. Mijn vriend vindt dat heerlijk en verslindt ze dippend in de hummus. Zelf vind ik rauwe komkommer en tomaatjes prima, maar niet fantastisch. Hetzelfde geldt voor hummus. Ik eet ze met lichte tegenzin.

Gedachteloos eten

Sinds kort heb ik hier wat op gevonden! Heb je ook wel eens dat je gedachteloos, kijkend naar de televisie, teveel koekjes of chips eet? Je denkt er niet over na en voordat je het weet heb je al een hoop gegeten. Het nadeel: je proeft het lekkers niet bewust en geniet minder van de smaak. Dit kan ik ook omdraaien: als ik de smaak júist minder wil proeven, dan ga ik die komkommer en tomaatjes gedachteloos eten. Dit doe ik 's middags tijdens het werken. Tijdens de lunchpauze maak ik een bakje met plakjes komkommer en tomaat en die zet ik pal voor mijn toetsenbord op mijn bureau. Voordat ik het weet is het bakje leeg!

Veggieblogger: Robin van Schaik