Groenten en fruit maken het feestje in Babyrestaurant

Op woensdag 20 februari is het eerste Pop-up Babyrestaurant van Nederland met verse groenten en fruit op de Negenmaandenbeurs geopend door Rudolph van Veen, Meesterkok en ambassadeur van het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit (NAGF). Het restaurant is volledig gericht op betrouwbare informatie en gezond eten voor min 9 maanden tot plus 9 maanden.

In het eerste Babyrestaurant van Nederland zijn baby’s als het ware baas in eigen restaurant. Het Babyrestaurant werd gisteren op feestelijke wijze geopend. Tijdens de opening namen 17 zwangere dames en kersverse moeders met baby’s plaats aan een ronddraaiende bar. Meesterkok Rudolph van Veen bereidde een lekker en gezond groentegerecht en gaf de deelnemers nog een paar goede tips mee om gezond en gevarieerd te eten.

Rudolph: “Zorg dat je elke dag 2 andere kleuren op je bord hebt liggen. Dat ziet er gezellig uit en je weet heel gemakkelijk dat je goed zit. Groenten en fruit zijn hier de kleurmaker, de confetti, die maken het gerecht pas echt tot een feest.” De moeders en aanstaande moeders waren na afloop erg enthousiast. Meliha, 32 weken zwanger: “We kregen echt leuke en handige tips van Rudolph. Vooral die saus met venkel vond ik erg lekker, die ga ik thuis zeker weer maken!” Benieuwd over welke saus dit gaat? Kijk dan RTL Late Night terug van 20 februari.

Aanstaande én kersverse ouders kunnen de komende dagen samen met hun baby’s aanschuiven aan de bar in het midden van het restaurant. Ze kunnen hier deelnemen aan de korte, informatieve workshops over gezonde en veilige voeding. Na afloop kan er een vers groente- en/of fruithapje geproefd worden van de ronddraaiende bar. Tijdens de beurs worden verse groenten en fruit uitgedeeld met bijbehorende recepten. Hiermee kunnen ouders inspiratie opdoen voor het maken van gezond eten voor thuis.