Het belang van het fruitmoment

In de afgelopen week hebben veel ouders er een extra taak bijgekregen. Zo ook Veggieblogger Anne Marie Borgdorff. Naast ouder probeert zij de taak als leerkracht zo goed mogelijk te vervullen.

Ik heb mijn kinderen alvast voorbereid. Op bepaalde momenten kruip ik in de rol van juffrouw. Gelukkig worden wij vanuit school daarin goed gefaciliteerd. Het deed mijn groente- en fruithart dan ook erg goed dat de juf uit groep 5 ons allemaal veel succes wenste, maar ook de boodschap daaraan toevoegde: vergeet niet om voldoende fruit te eten.

Dat fruitmoment blijkt een mooi onderdeel te zijn van het dagritme op school. Mijn zoon van 6 probeerde het vanochtend met een snoepje, maar nee. Kwart voor 10 gaan we met zijn allen aan tafel voor fruit.

Mijn dochter van 8 greep dit moment aan om te zeggen dat ze dus daarna naar buiten mochten. Dat werd nog even versterkt door het berichtje van de buurvrouw om 9.55 uur in de app: '10 uur buitenspelen bij ons'. En dus zaten we als goede pleinwachten op het bankje voor de deur te genieten van een kopje koffie. Uiteraard wel rekening houdende met de voorschriften en houden we er voldoende afstand tussen.

Morgen om 9.45 uur zitten wij weer klaar voor ons fruitmoment!

Veggieblogger: Anne Marie Borgdorff