Landen in deze bizarre tijd

Twee weken geleden verliet Veggieblogger Karin Bemelmans Nederland. We waren net in het stadium van 'geen handen schudden'. Dat was al wennen en niet alleen voor de Minister President.

Veggieblogger: Karin Bemelmans

Wij vertrokken voor een rondreis door Mexico en lieten alle collega's in goede gezondheid achter met het idee "zij zijn lekker aan het werk en wij vieren vakantie". En ja, we dronken Corona op het strand.

Na een paar dagen stroomden de berichten uit het thuisfront binnen, thuiswerken, restaurants dicht, scholen en kinderdagverblijven dicht, 1.5 meter afstand en ook:  komt allen terug van vakantie!

We hebben onze reis terstond afgebroken en konden nog vrij gemakkelijk terug vliegen.

Nu zitten we in een heel ander Nederland en kijken verdwaasd om ons heen. Wat is het stil op straat.

We werken thuis en dat is voor mij, zonder kinderen in huis, met een eigen werkplek en goede wifi, prima te doen. Hulde voor al die collega's die dit combineren met gezin, lesgeven en geen eigen werkplek. En nu we niet op kantoor zijn, moeten we ook zelf voor lunch en werkfruit zorgen.

Goed voor onszelf en onze naasten zorgen is belangrijker dan ooit. Lekker en gezond eten! Er is volop verse groenten en fruit in Nederland verkrijgbaar, ook nu. Doordat iedereen in de groente- en fruit keten hard aan het werk is, kunnen we nog steeds kiezen wat we vandaag eten.  Om daar aandacht voor te vragen zijn we zaterdag gestart met de campagne:

Zorgt u voor elkaar? Zorgen wij voor uw groenten en fruit.

Blijf gezond.