Maak je eigen kookboek met je favoriete, groente- en fruitrijke recepten

Onze stagiaire en Veggieblogger Sanne Gjaltema houdt ervan nieuwe recepten te proberen. Tegenwoordig kun je op internet en in diverse apps oneindig veel recepten vinden. Soms zijn er zoveel opties dat je niet meer kunt kiezen…

Al die apps…

Al de mogelijkheden die het wereldwijde web ons biedt zijn prachtig, maar soms kun je iets niet meer terugvinden. Op welke app of website had ik dat ene leuke recept nou gevonden?! Welke filters had ik ook alweer aangeklikt? Welke eigen draai had ik ook alweer aan het gerecht gegeven, waardoor het nóg lekkerder werd? Vragen die mij dikwijls bezighouden zo aan het eind van de middag, als ik ga bedenken wat ik ga koken.

Een eigen knip- en plak-kookboek

In het studentenhuis waar ik woonde hield ik samen met mijn huisgenoten een receptenboekje bij, waarin we de succes-recepten schreven of plakten. Zo konden we heel gemakkelijk een eerder gemaakte top-maaltijd overdoen! Nu ik verhuisd ben, kan ik dat kookboekje niet meer zo vaak inzien. Daarom ben ik een eigen versie begonnen, geheel op ouderwetse wijze: knippen, plakken en schrijven. Hartstikke leuk en creatief! De recepten variëren van hoofdgerechten en soepen tot toetjes en baksels, maar allemaal hebben ze één ding gemeen: ik heb er in ieder geval al een keer van genoten! Daarnaast roepen de beschrijvingen af en toe leuke herinneringen op. Bijvoorbeeld bij de salade met dressing van balsamicoazijn en frambozen, geleerd van een Dispuutsgenoot en gemaakt bij mijn grootmoeder met kerst.

Kortom, ik zou zeggen: pak dat notitieblok, pen, stiften, schaar en tijdschrift! Of voor de modernere variant: sla de recepten op, op je computer. Dan ben je zomaar uitgever van je eigen kookboek ;)

Veggieblogger: Sanne Gjaltema
Stagiaire NAGF