Meet the team: Robin

Van kleins af aan hield ik al van eten en koken. Het begon vooral met het bakken van taarten, cakes en koekjes. Later kwam daar koken van met name avondeten bij. De recepten hiervoor kwamen uit een map van mijn moeder met uitgescheurde Allerhande recepten waar ik altijd graag doorheen bladerde.

Met de jaren kwam er beetje bij beetje meer bewustzijn omtrent eten bij. Zo triggerde een snuffelstage bij een veearts op de middelbare school mij na te denken over waar ons vlees vandaan komt. De omstandigheden waarin de varkens leefden vond ik schokkend en daardoor deelde ik mijn ouders mede dat ik geen vlees meer zou eten als het niet biologisch was. Gelukkig werd hier gehoor aan gegeven en werden mijn ouders ook een stukje bewuster. Zo zie je maar wat voor invloed kinderen soms op hun ouders kunnen hebben.

Interesse in voeding in relatie tot gezondheid kwam zeker pas naar voren tijdens mijn studie door kennis die ik opdeed. De bachelor die ik heb gedaan is Gezondheid en Leven aan de Vrije Universiteit en mijn master Voeding en Gezondheid heb ik gevolgd aan de Wageningen Universiteit. Deze master heb ik afgelopen jaar afgerond met een afsluitende stage in Australië (Sydney) bij het Commonwealth Scientific Industrial Research Organisation (CSIRO). Bij het CSIRO werkte ik mee aan een groot project met als doel om de groenteconsumptie van Australische kinderen te verhogen door het ontwikkelen van een nieuw groenterijk product. Heel gaaf om daar aan mee te hebben gewerkt!

Speciale interesse heb ik in de voedingsinname van kinderen. De meeste kinderen halen de door het Voedingscentrum aanbevolen hoeveelheid groenten en fruit niet. Dit is een probleem omdat groenten en fruit bijdragen aan een goede gezondheid. Juist voor kinderen is het essentieel om een gezond eetpatroon aan te leren, omdat aangeleerde gewoontes vaak de rest van je leven bij je blijven. Hoe mooi zou het zijn als kinderen van jongs af aan leren de smaak van groenten te waarderen? Bijvoorbeeld door groenten lekker te leren bereiden en te leren over groenten tijdens een vak 'voeding' op de basisschool. Dit is mijn droom voor de toekomst.

Bij NAGF hoop ik mijn steentje te kunnen bijdragen aan het gezonder maken van het eetpatroon van Nederlanders. Een eetpatroon vol groenten en fruit!