Met eetwissels kleine stapjes naar meer groenten en fruit

We zijn weer aanbeland bij een nieuw jaar. Heb jij goede voornemens? Wij wel. Wij gaan van start met de eetwissels van het Voedingscentrum. Wij horen je al denken: "Pff, weer die goede voornemens, dat houd je toch niet vol". Maar de eetwissels van het Voedingscentrum juist wel!

Kleine stapjes

Vaak zijn goede voornemens moeilijk vol te houden. Veel mensen sluiten in het begin van het jaar een abonnement af bij de sportschool, maar na een paar weken gaan ze niet meer. Nog zo'n bekend goed voornemen is niet snoepen of gezonder eten. Maar ook dit voornemen blijkt moeilijk om op de lange termijn vol te houden.

Hier heeft het Voedingscentrum iets op bedacht: eetwissels! Een eetwissel is een kleine en specifieke verandering in je eetpatroon. Doordat de verandering zo klein is, is deze een stuk makkelijker vol te houden. Dat motiveert enorm!  

Van smoothie naar fruitsalade

Het Voedingscentrum heeft een aantal eetwissels om je te inspireren, zoals de eetwissel van smoothie naar fruitsalade in de afbeelding hierboven. Dit kan een goede eetwissel zijn als je vaak smoothies of fruitsapjes drinkt. De voorkeur gaat uit naar een fruitsalade, omdat hier veel minder suiker in zit.

Van ham naar gegrilde groenten

Vind je het moeilijk om genoeg groente te eten? Dan is de eetwissel van ham (of pindakaas, of chocopasta, etc.) naar gegrilde groenten op je brood iets voor jou! De lunch is namelijk een uitstekend moment om meer groente te eten, terwijl weinig Nederlanders dit nog doen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om bijvoorbeeld een salade of een groenteomelet te eten in plaats van je boterham met ham, kaas of pindakaas.

Creëer je eigen eetwissels die bij jou passen! Met welke eetwissel ga jij beginnen?

Klik hier voor meer informatie over de eetwissels.