Ontdek jouw Groene Liefde in de kas

Wij van Veggipedia vertellen jou graag alles over groenten en fruit, maar zelf een kijkje nemen in de kas is nog veel leuker. 1 en 2 april staan in het teken van Kom in de Kas met als thema Groene Liefde. Groene Liefde voor elkaar, voor de sector, voor de kweker en voor de producten uit de kas. Kom in de Kas creëert een groene ontmoetingsplek die mensen samenbrengt, om Groene Liefde te ontdekken en door te geven.

Wist je dat… veel bloemen, planten, groenten en fruit in Nederlandse kassen worden geteeld? Tijdens Kom in de Kas krijgt iedereen de kans om in de kassen te kijken en zelf te zien hoe kwekers en telers dat doen. Wandel door de kassen om te zien hoe groenten en fruit groeien en zie hoe alles wordt verpakt. Stel zelf jouw vragen aan de kweker of teler. En dat kan gewoon bij jou in de buurt. Wij hebben speciaal voor jou een paar adressen op een rij gezet.

Verschillende soorten groenten (Groessen)

Voor een mooi overzicht van de teeltwijze van verschillende groenten kun je op 2 april terecht bij de Groene Schuur in Groessen. Daar worden in de kassen o.a. tropische groenten, vergeten groenten en kruiden gekweekt zoals: raapstelen, snijbiet, veldsla, rucola, koolrabi, diverse soorten pepers, kervel, etc.

Op 2 april kun je deze kassen uitgebreid bewonderen. De verschillende groeistadia van de groenten zijn te zien en de manier van telen en verwerken van de producten. Bij De Groene Schuur krijg je een beleving van zaad tot eten!

Kijk op de website van de Groene Schuur voor een voorproefje. 

Aardbeien (Nieuwveen)

Wil jij alles weten over de teelt van aardbeien en kersen? Neem dan een kijkje bij de Fruitspecialist in de omgeving van Nieuwveen. Hier kan je kijken hoe kersen buiten worden geteeld en hoe aardbeien groeien in de kas.

De teelt is dit jaar iets later gestart, daardoor zijn er tijdens Kom in de Kas nog geen aardbeien te plukken. Wel kun je al de eerste bloemetjes zien en zijn de hommels die aan het bestuiven. Er is een imker aanwezig die van alles over de bijen kan vertellen.

Bekijk hier waar de locatie gevestigd is.

Aubergines (Oosterland)

Op zoek naar iets in de buurt van Oosterland? Neem dan een kijkje in de kassen van Gebroeders van Duijn. Zij nemen jou mee in het kweekproces van aubergines.

Gebroeders van Duijn is een glastuinbouwbedrijf met een passie voor het telen van aubergines. Het bedrijf heeft haar oorsprong (1962) in De Lier, gemeente Westland, maar sinds 1996 zijn ze verhuisd naar West-Brabant en Zeeland. Met deze verhuizing zijn zij uitgegroeid tot een bedrijf van 27,5ha. Dit is goed voor het kweken van zo’n 50.000.000 aubergines per jaar.

Zij praten je graag bij over het kweken van aubergines. Stel gerust al jouw vragen over de aubergine aan de teler. Neem alvast een kijkje op de website van Gebroeders van Duijn om een indruk te krijgen voor je bezoek.

Kom in de Kas

Benieuwd welke bedrijven nog meer meedoen met Kom in de Kas op 1 en 2 april? Kijk dan op de website. En maak een planning waar jij een bezoekje gaat brengen samen met familie of vrienden.

Heel veel plezier!