Zo houd je je hoofd koel met groenten en fruit

Het moge duidelijk zijn: het is heet vandaag. Hoe hou jij je hoofd koel tijdens deze warme dagen? Tijd voor wat verkoelende tips met groenten en fruit.

Smaakvol groente- en fruitwater

Tijdens deze warme dagen is het goed om ten minste 2 liter water te drinken. En eigenlijk is dat best makkelijk: water is goedkoop, bevat geen calorieën en je haalt het zo uit de kraan! En water met een smaakje is voor de afwisseling natuurlijk nog lekkerder. Varieer met verschillende soorten groenten en fruit. Zo geven stukjes komkommer water een verrassend lekkere smaak, net als stukjes appel, bosvruchten en sinaasappel. Of wat dacht je van de combinatie munt en citroen?

Maak je eigen verkoelende ijsjes

Je kunt water natuurlijk ook op een andere manier 'gebruiken': maak er ijsjes van! Mix wat (diepvries)fruit in de blender en giet het in ijsvormpjes. Laat het een paar uur invriezen en geniet van een heerlijk fris en gezond tussendoortje. Ga voor een oranje perzik ijsje of een bosvruchtenyoghurt ijsje!

Kleurrijke ijsklontjes

IJsklontjes zijn met dit warme weer niet weg te denken. Tip: vries stukjes fruit in en gebruik het als kleurrijke ijsklontjes in je drankje. Dat zorgt niet alleen voor extra verkoeling, maar geeft je water ook nog eens een lekkere smaak!

Waterrijke groenten en fruit

We vinden water al snel 'saai', maar er zijn gelukkig nog veel andere manieren om je vochtbalans op peil te houden. Eerder schreven we al een blog over waterrijke groente- en fruitsoorten. De komkommer is bijvoorbeeld echt een watertopper: deze groente bestaat voor meer dan 96% uit water! Maar ook radijsjes, aardbeien en watermeloen zijn waterrijke tussendoortjes.

Water, water en nog eens water

Natuurlijk kun je nog veel meer met water. Zo zijn er op internet verschillende hittetips te vinden: neem een koud voetenbadje, slaap met natte sokken of stop je kussen in de vriezer. Een tip met direct verkoelend resultaat? Neem een duik in koud water!