Thuiswerken? Ga voor kleur tijdens de lunch met groenten en fruit!

Er zijn veel dingen veranderd door de coronacrisis. Een van die dingen is dat mensen nu vaker thuis werken. Een voordeel hiervan is dat je meer tijd hebt om een heerlijke lunch voor jezelf te bereiden. Wat een geluk! Ingrediënten voor de lunch kun je vers uit je eigen koelkast halen. Dat biedt meer mogelijkheden voor heerlijke sappige groenten en fruit die je anders niet zo snel mee zou nemen naar je werk of school. Tip van ons: Ga voor Kleur tijdens je lunch met groenten en fruit!

Ga voor Kleur tijdens de lunch

Wist je dat de meeste mensen hun groenten alleen tijdens de avondmaaltijd eten? Zonde! Want de lunch is ook een uitstekend moment voor het eten van groenten en fruit. Denk aan heerlijke salades, groentesoepjes, plakjes komkommer op je boterham met kaas en ga zo maar door. Wanneer je groente en fruit ook tijdens de lunch eet, dan is het bovendien makkelijker om aan de dagelijks aanbevolen hoeveelheid (250 gram groente en 200 gram fruit) te komen.

Kleurrijke lunchrecepten

Leuk zo'n kleurrijke lunch, maar wat moet je dan eten? Daar hebben wij wel ideeën voor! Wij hebben zelfs een hele pagina voor jullie gemaakt met recepten, tips en inspiratie om meer groenten en fruit tijdens je lunch te eten. Bekijk de pagina hier.

Nationale Groente- en Fruitdag

Pak je agenda er alvast bij! Want op 14 oktober 2020 zal de eerste Nationale Groente- en Fruitdag van het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit (NAGF) plaatsvinden. Het thema van deze dag is 'groentefruitrijke lunch'. Tijdens deze dag willen we Nederlanders helpen herinneren dat groente en fruit eten tijdens de lunch een heel goed idee is! Hier kan iedereen aan mee doen met een eigen actie. Bekijk deze pagina voor meer informatie. Doe jij ook mee?